22.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΒΕ: Αναγκαία η διατήρηση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία

ΟΒΕ: Αναγκαία η διατήρηση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία

Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί άμεσα ώστε οι καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης να κάνουν έγκαιρο προγραμματισμό για την αγορά του πετρελαίου

Επιστολή στην κυβέρνηση έστειλε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, δηλώνοντας την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η επιδότηση του πετρελαίου στην αντλία.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία τονίζει ότι, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς «η γενναία επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης 0,20 ευρώ (προ ΦΠΑ) ανά λίτρο στις 14/10/2022 η οποία είναι σε ισχύ μέχρι και 31/12/22, να επεκταθεί μέχρι και τη λήξη της περιόδου της διάθεσής του πετρελαίου θέρμανσης στις 30/4/23.

Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί άμεσα ώστε τα εκατομμύρια των καταναλωτών του πετρελαίου θέρμανσης να κάνουν το σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό τους για την αγορά του πετρελαίου».

Τι σημαίνει η επιδότηση στην αντλία 

Όπως, είχε επισημάνει σε προηγούμενη συνέντευξή του στο CNN Greece o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης «Η παρέμβαση […] για μείωση του κόστος πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους, μπορεί να γίνει είτε αποφασίζοντας τη μείωση του φόρου, είτε με οριζόντια μείωση της τιμής στο ξεκίνημά της από το διυλιστήριο όπως γίνεται με το πετρέλαιο κίνησης. Οτιδήποτε από τα δύο, οδηγεί προς την ίδια κατεύθυνση και θα είναι σίγουρα θετικό για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής προς τον καταναλωτή ενόψει της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανης».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, εξηγεί παράλληλα ότι για να υπάρξει σημαντική διαφορά για τον καταναλωτή θα πρέπει η πρόβλεψη για μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης να είναι παραπάνω από την αντίστοιχη που υπήρχε στο πετρέλαιο κίνησης.

Σημειώνεται τέλος, ότι το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατομμύρια και είχε φτάσει στα 174 εκατομμύρια ενώ φέτος θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα