20.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠαρών στον πανηγυρικό Εσπερινό στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας Ραφήνας ο Ανδρέας...

Παρών στον πανηγυρικό Εσπερινό στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας Ραφήνας ο Ανδρέας Βασιλόπουλος

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Ανδρέας με τους υπ. συμβούλους του ακολούθησαν την λιτανεία της εικόνας, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές με τους συνδημότες τους.

Το παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, αποτελεί ιστορικό τοπόσημο της Ραφήνας. Βρίσκεται στο παλιό γερμανικό πολυβολείο, κάτω ακριβώς απ’ τον Άγιο Νικόλαο που εδράζει περήφανα πάνω απ’ το λιμάνι της Ραφήνας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χτες παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας, παραβρέθηκε ο υπ. δήμαρχος Ρ-Π Ανδρέας Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από δημοτικούς του συμβούλους, μεταξύ αυτών οι: Σάββας Ιωαννίδης, Ανδρέας Καρατζάς, Όλγα Λέφα, Χαρά Ιωαννίδου, Κυριάκος Μαΐόπουλος, Βασίλης Μπελιάς και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό απ’ τους συντοπίτες του.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Ανδρέας με τους υπ. συμβούλους του ακολούθησαν την λιτανεία της εικόνας, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές με τους συνδημότες τους.

Η μετατροπή του γερμανικού πολυβολείου σε ναΐσκο της Αγίας Μαρίνας, αποτελεί υψίστη τιμή των κατοίκων για τη σωτήρια επέμβαση της Αγίας, όταν ανήμερα στη γιορτή της το 1944 είκοσι απ’ τους εικοσιένα κατοίκους της Ραφήνας που αντιμετώπιζαν με γενναιότητα την επικείμενη εκτέλεση τους απ’ τους Γερμανούς κατακτητές, σώθηκαν εκ θαύματος Η σωτηρία τους αποδόθηκε στην παρέμβαση της Αγίας Μαρίνας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα