17.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤραγωδία στη Νέα Μάκρη: Τι υποστηρίζει γιατρός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες...

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Τι υποστηρίζει γιατρός που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στη 10χρονη

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει»

Για τις δραματικές προσπάθειες που έκανε για να σώσει τη δεκάχρονη στη Νέα Μάκρη που πνίγηκε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών, μίλησε μια από τους γιατρούς που βρισκόταν στο χώρο και προσπάθησε να την επαναφέρει με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αποκαλύπτοντας ότι το παιδί που είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε περιγράφοντας στην κάμερα της ΕΡΤ τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι. «Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε από έξω», ανέφερε.

Όσον αφορά τη 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε δηλώνοντας ότι στο χαμό της συνετέλεσε το ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

Η ίδια αποκάλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια. «Το παιδάκι αντιδρούσε» όταν το έβγαλαν είπε εμφανώς συγκλονισμένη για την τραγική απώλεια.

Πώς έγινε η τραγωδία

Ήταν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής και η ανήλικη βρισκόταν στην αυλή του συγκροτήματος επί της Λ. Ποσειδώνος όπου έπαιζε με έναν φίλο της. Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και η μητέρα της η οποία φόρτωνε το αυτοκίνητο τους προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Κάποια στιγμή, το κορίτσι έμεινε μόνο του στο χώρο της πισίνας.

Τότε, βούτηξε στο νερό για να πιάσει μια μάσκα που είχε πετάξει η παρέα της στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού που έπαιζαν τις τελευταίες ημέρες. Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής η 10χρονη βούλιαξε στον πάτο της πισίνας όπου έμεινε για τουλάχιστον 3 λεπτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε, να διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα