14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠυρασφάλεια: Ο πιο ασφαλής οικισμός της αν. Αττικής «το Μελτέμι» Ραφήνας

Πυρασφάλεια: Ο πιο ασφαλής οικισμός της αν. Αττικής «το Μελτέμι» Ραφήνας

Όταν άθελά σου γίνεσαι βορά λανθασμένων εντυπώσεων μέσω ενός βίντεο που τράβηξε άγνωστός σου, ανατρέχοντας σε παλαιών ετών άρθρα σου που παραποιήθηκαν τεχνηέντως, ή πρέπει να στραφείς στη δικαιοσύνη ή να διαψεύσεις τα fake news που έχουν να κάνουν με την πυρασφάλεια του οικισμού «το Μελτέμι».

Διαλέγω το δεύτερο και επιβεβαιώνω ότι ο οικισμός «το Μελτέμι» έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο οικισμός, που βρίσκεται στην «αγκαλιά» μιας πανέμορφης πευκόφυτης περιοχής, να είναι οχυρωμένος απέναντι σε μια απευκταία πυρκαγιά. Άλλωστε για το λόγο αυτό τον επισκέπτομαι συχνά ιδίως τα καλοκαίρια – εκτός του φετινού – και απολαμβάνω τελείως ασφαλής το μπάνιο μου.

Η ασφάλεια που νιώθει οποιοσδήποτε κάτοικος ή επισκέπτης της περιοχής προέρχεται απ’ τα μέτρα πυρασφάλειας που έχουν ληφθεί απ’ τη διοίκηση του Κατασκηνωτικού συλλόγου «το Μελτέμι».

Τα μέτρα πυρασφάλειας που υπάρχουν είναι:

Ενεργό πιστοποιητικό ασφαλείας από Πυροσβεστική. Πυροφυλάκιο με κάμερες που καλύπτει από Λούτσα έως Μάτι, με ενέργεια από φωτοβολταϊκά και κανονάκι εκτόξευσης νερού πάντα επανδρωμένο την θερινή περίοδο.

Πυροσβεστικό όχημα ευέλικτο για το χώρο, που έχει κατασβήσει 3 πυρκαγιές εξωτερικά και μακριά. Επίσης γίνονται ενημερώσεις και ασκήσεις εκκένωσης κάθε καλοκαίρι. Υπάρχει δεξαμενή νερού 200μ3 με γεννήτρια. Ομάδες περιφρούρησης εθελοντών. Σωστικά μέσα Πυροσβεστικές φωλεές με σωλήνες και μάνικες απλωμένες. 8 έξοδοι κάθοδοι προς την θάλασσα και ειδικές θύρες εξόδου για αυτοκίνητα και χωριστές για πεζούς.

Αν όλα αυτά δεν κάνουν τον οικισμό «το Μελτέμι» τον πιο θωρακισμένο απέναντι στη φωτιά οικισμό, τότε ποιος;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα