Την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη 6 μήνες, δηλαδή μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου (ανώτατο όριο προφυλάκισης) για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, όπου δικάζεται η 34χρονη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, ανακοίνωσε την παράταση της προσωρινής κράτησης, αφού προηγουμένως έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».
«Δικάζουμε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής από την ίδια τη μητέρα του θύματος», ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην πρότασή της με τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγιας να χαρακτηρίζει “δωρική” την τοποθέτηση της εισαγγελέως, σχολιάζοντας ότι “προσβάλλει νομικά το δικαστήριο”.
Ο κ. Κούγιας, ο οποίος ζήτησε την αποφυλάκιση της 34χρονης με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και «βραχιολάκι» ανέφερε από την πλευρά του:
«Θα έπρεπε να εξηγήσει στους λαϊκούς δικαστές ότι θα μπορούσαν να αποφανθούν όχι μόνο για την παράταση της προσωρινής κράτησης, αλλά την άρση της με “βραχιολάκι“, καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους”, χαρακτηρίζοντας “ντροπή” για τη δικαιοσύνη την υπόθεση αυτή και επαναλαμβάνοντας ότι «πρόκειται για μία παγκοσμίως πρωτοφανή υπόθεση, μια γυναίκα που λάτρευε την οικογένειά της, το σύζυγο, τα παιδιά της, που δεν έχει μαλώσει με άνθρωπο, να κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της. Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση».
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «κανείς δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη, ούτε υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη. Στην δε, απόπειρα για την οποία κατηγορείται δεν εντοπίστηκε ποτέ κεταμίνη στο παιδί», επέμεινε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε : «Η κατηγορούμενη αν αφεθεί ελεύθερη, έχει γνωστή κατοικία, θα μείνει με τη μητέρα της στην Αλισσό. Είναι ένα χωριουδάκι με λίγους κατοίκους για όσους γνωρίζουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από τη χώρα, ούτε τέλεσης άλλων αδικημάτων, αφού ποτέ δεν προκάλεσε κακό σε άλλους, ούτε επέδειξε παραβατική συμπεριφορά».
Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε μάλιστα πως η εντολέας του οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου λέγοντας, πως βρέθηκε στο επίκεντρο «λαϊκού δικαστηρίου». Επιχειρηματολογώντας ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε ακόμη και το άρθρο που αφορά στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής καταδικασμένων και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις περιπτώσεις των Λιγνάδη και Φιλιππίδη που, όπως είπε, «ήταν οι πρώτες τηλεδίκες» και παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο.