24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η περιβαλλοντική και πολιτιστική ομάδα του γυμνασίου Ραφήνας έδειξε την άλλη όψη της μαθητικής κοινότητας, μακριά απ’ το μπούλινγκ και κοντά στην κοινωνική πρόνοια και φροντίδα για τους ασθενέστερους συμπολίτες.

Απόδειξη τούτου ότι την περασμένη Πέμπτη, 19 Μάρτη, μαθητές των τάξεων Α4, Α5 καιΓ2 συνοδευόμενοι απ’ τις καθηγήτριες, υπεύθυνες της ομάδας, κυρίες Άννα Σαμαρά και Αργυρώ Αποστολοπούλου, κατέφθασαν στο δημαρχείο της Ραφήνας, φορτωμένοι  τσάντες με τρόφιμα προς εμπλουτισμό του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου. 

Σημαντική λεπτομέρεια ότι τα χρήματα για την αγορά των τροφίμων που δώρισαν, προέρχονταν από τα χειροτεχνήματα των ίδιων των παιδιών που διατέθηκαν προς πώληση στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που οργάνωσαν.

Ψυχή του όλου εγχειρήματος, της κατασκευής δηλαδή των χειροτεχνημάτων, ο μαθητής  Κυριάκος Τσέντζος, όπως είπαν οι συνοδοί καθηγήτριες. Ένα πανέξυπνο μουτράκι, με σπινθηροβόλα μάτια, που όμως κράτησε κρυφό μυστικό με ποιο τρόπο προέτρεπε τους συμμαθητές του να κατασκευάζουν τα διάφορα μπιχλιμπίδια του μπαζάρ, παρά τη προτροπή του δημάρχου που τον κάλεσε κοντά του να δώσει εξηγήσεις.  

Η υποδοχή των μαθητών απ’ το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, αλλά και τους αντιδημάρχους (Καλφαντής, Τσεβά) και ένα-δυο συμβούλους που παραβρέθηκαν στην υποδοχή, υπήρξε εγκάρδια. Μάλιστα η αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμητρα Τσεβά, έδωσε στα παιδιά τσάντες συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών που προορίζονται για τους μπλε κάδους, όπου θα τις αδειάζουν.

Τέλος οι μαθητές κατέβηκαν στο υπόγειο του δημαρχείου για να τοποθετήσουν οι ίδιοι τις σακούλες με τα τρόφιμα στον ιδικό προς τούτο χώρο.

Ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία, που έδιωξε προς στιγμή τα άσχημα επακόλουθα του σχολικού εκφοβισμού (μπούλινγκ) που παρακολουθούμε συνέχεια στα κεντρικά ΜΜΕ. Καιρός να προβάλλονται και οι καλές όψεις της μαθητικής κοινότητας, όπως αυτή που περιγράψαμε, που αποτελούν τη πλειοψηφία στα ελληνικά σχολεία κυρίως της περιφέρειας.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα