19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Η σημερινή ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Διασταύρωσης Ραφήνας, με ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως οι δημόσιες – δημοτικές & ιδιωτικές δασικές εκτάσεις, παρά τη κρισιμότητα του θέματος λόγω των πολλών διάσπαρτων οικισμών στη Ραφήνα κυρίως, δεν έτυχε της ανάλογης με το αντικείμενο συμμετοχής κόσμου.

Δεν εξετάζουμε το γιατί δεν υπήρξε μια πολυπληθής συμμετοχή, αλλά στεκόμαστε στο γεγονός της αντιδικίας που ξέσπασε μεταξύ του αντιδημάρχου και κατοίκου της Διασταύρωσης κ. Ευάγγελου Μπουρνούς, με κατοίκους του εν λόγω οικισμού που ισχυρίζονταν ότι ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτε που να διασφαλίζει τον οικισμό τους, (παράλληλα με τους υπόλοιπους οικισμούς βέβαια), που υπάρχει απ’ τις αρχές του 20ου αιώνα, με τον αντιδήμαρχο να απαντά ότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί του συγκεκριμένου κι όποιος ενδιαφέρεται να την ψάξει.

Το ερώτημα είναι αν ο δήμος έχει καλύψει επαρκώς αυτό το θέμα και με δεδομένο ότι     

κατατέθηκε και ψηφίστηκε τη Κυριακή 22/05/2016, στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Επίσπευση των Διαδικασιών Κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των Δασικών Χαρτών» γιατί δεν έσπευσε να πανηγυρίσει όπως έκανε ο δήμος Λαυρεωτικής σε σχετικό άρθρο ΕΚΤΟΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ που έχουμε αναρτήσει στις 24 Μαΐου, οπότε η απαξιωτική απάντηση του κ. Μπουρνούς στους αγωνιώντες για τα σπίτια τους κατοίκους θα ήταν περιττή, αφού θα τους παρέθετε τα θετικά γεγονότα. Εκτός κι αν ο δήμος Λαυρεωτικής περί άλλων τυρβάζει, οπότε θα το βρει μπροστά του αν απλά επαίρεται για κάτι που δεν ισχύει.      

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα