18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΜΕΡΟΥ ΣΤΑ ΠΑΤΡΩΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΜΕΡΟΥ ΣΤΑ ΠΑΤΡΩΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Επίσημα πλέον ο Γιώργος Σμέρος πρώην δήμαρχος Παλλήνης, πρώην περιφερειακός σύμβουλος και πρώην υπηρέτης από θέσης ευθύνης σε κεντρικές μονάδες 2άθμιας φροντίδας υγείας, ανέλαβε τα καθήκοντα του Γ. Γραμματέα στο δήμο Λαυρεωτικής.

Χθες Τετάρτη 13 Απριλίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής, ο δήμαρχος κ. Λουκάς ανακοίνωσε την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Σμέρου ως Γ.Γ. του δήμου, ενώ τον υποδέχτηκε υπογραμμίζοντας ότι είναι ήδη γνωστός από χρόνια λόγω των θέσεων ευθύνης που βρέθηκε, τόσο στους πρώην δημάρχους Λαυρεωτικής, παλιάς και νέας, όσο και σε πολίτες που εξυπηρέτησε όποτε χρειάστηκε στα χρόνια που υπηρέτησε σε διάφορους τομείς της Υγείας.

Συμπλήρωσε δε ότι θα του μεταβιβάσει ειδικές αρμοδιότητες που άπτονται απ’ ευθείας στο θεσμό του δημάρχου, ώστε να τον εκπροσωπεί όπου χρειάζεται καθώς διαθέτει τεράστια πείρα στον τομέα αυτό, αφού υπήρξε μεταξύ των βετεράνων δημάρχων στην πολυχρονη πορεία του στη Τ.Α.

Στη συνέχεια ο κ. Σμέρος απευθύνθηκε στο Σώμα λέγοντας ότι θα παραμένει στη διάθεση όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων, επικαλούμενος τόσο τη γνωριμία του σχεδόν με όλους, όσο και την τεράστια πείρα που απέκτησε στα 24 χρόνια που υπηρέτησε την Τ.Α. Α΄& Β΄ βαθμού, ως δήμαρχος Παλλήνης και νομαρχιακός / περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και στην Υγεία σε διάφορα κεντρικά νοσοκομεία  κέντρου και περιφέρειας. Μοίρασε μάλιστα έντυπο σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους όπου αναφέρεται στα πεπραγμένα του, χωρίς να παραλείπει μια αναφορά στη Παλλήνη όπου η μόνιμη κατοικία του, την οποία υπηρέτησε ως δήμαρχος για χρόνια.   

Έκανε επίσης μια πολιτική εκτίμηση στα χρόνια που μεσολάβησαν απ’ το 2010 οπότε η πατρίδα μπήκε στη βάσανο των μνημονίων. Εποχή που χαρακτηρίστηκε όπως τόνισε από πλήρη αναποτελεσματικότητα του κεντρικού κράτους με τα θλιβερά αποτελέσματα που ταλανίζουν μέχρι σήμερα τη χώρα και δεν της επιτρέπουν να βγει επιτέλους απ’ το φαύλο κύκλο των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Έπλεξε δε το εγκώμιο της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει καταστεί πλέον κυματοθραύστης, όπως τόνισε, ενεργώντας ως ο σημαντικότερος φορέας κοινωνικής προστασίας των πολιτών. Τέλος δήλωσε ότι στο δήμο Λαυρεωτικής, ένα ανοικτό δήμο που αγκαλιάζει την πρωτοπορία και την αναπτυξιακή προοπτική,  η παρουσία του ως Γ.Γ. θα σηματοδοτηθεί από ένα καθολικό άνοιγμα σε όποιες συνεργασίες προς όφελος της κοινής προσπάθειας για τη δυνατό καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τις τοπικές κοινωνίας του καλλικρατικού δήμου.

Η επιλογή ενός τόσο έμπειρου αυτοδιοικητικού για τη θέση του Γ.Γ. στο δήμο Λαυρεωτικής, αποτελεί για το δήμαρχο κ. Λουκά ένα πολύ θετικό βήμα, καθώς ο κ. Σμέρος δεν γνωρίζει απλά την αυτοδιοίκηση, αλλά και τα τερτίπια που εμπεριέχονται στις σχέσεις πλειοψηφίας – μειοψηφίας και επί πλέον διαθέτει τεράστιες γνωριμίες εντός και εκτός κυβερνητικού σχήματος, για να αποτελέσει ένα πολύτιμο βοηθό του κ. Λουκά.

Σιδεροκέφαλος λοιπόν κι από μας αγαπητέ φίλε Γιώργο Σμέρο. Καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβες, που θα παρακολουθήσουμε από κοντά όπως και κατά το παρελθόν στις θέσεις ευθύνης που ανέλαβες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα