18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Με το που έστριψα τη ράμπα που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο του Μαραθώνα όπου η νέα δημοτική αρχή μετέτρεψε σε αίθουσα δημοτικού συμβουλίου για τη σημερινή συνεδρίαση, να ‘σου μπροστά μου ένα βαν εξωτερικών μεταδόσεων κάποιου τηλεοπτικού σταθμού. Θεέ και Κύριε σκέφτηκα μπας και έκανα λάθος και ήρθα στη Βουλή; 

Η έκπληξή μου γιγαντώθηκε όταν παραδίπλα είδα σταματημένο ένα περιπολικό και αστυνομικούς να βρίσκονται δεξιά κι αριστερά της εισόδου. «Λες να πρέπει να δείξω ταυτότητα;» σκέφτηκα. Και με τη σκέψη αυτή αφαιρέθηκα και δεν τράβηξα μια αναμνηστική φωτογραφία, να τη δείχνω για του λόγου το αληθές.

Βεβαιώθηκα ότι βρισκόμουν στο σωστό μέρος, όταν κοντά στην είσοδο βρίσκονταν φίλοι δημοτικοί σύμβουλοι, που αφού τους ευχήθηκα σιδεροκέφαλοι, τους ρώτησα προς τι η αστυνομική δύναμη, για να πάρω απάντηση μ’ ένα μειδίαμα ότι υπάρχουν αντιδράσεις των κατοίκων σχετικά με την αλλαγή χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου.

Προχώρησα στην αίθουσα κι οι εκπλήξεις ολοένα πλήθαιναν. Τα έδρανα των συμβούλων σχημάτιζαν ένα Π που όμως ήταν κολλημένο στο υπερυψωμένο επίπεδο όπου βρισκόταν το προεδρείο, με το δήμαρχο να βρίσκεται σ’ ένα γραφείο παραδίπλα.  

Έτσι όπως ήταν τοποθετημένες οι θέσεις πώς να πλησιάσει δημοσιογράφος για να τραβήξει  φωτογραφίες για αρχείο και ρεπορτάζ. Παντελώς απλησίαστοι όλοι ανφάς, εκτός κι αν διέθετες επαγγελματική μηχανή ή φωτογράφο μαζί σου.

Πρωτότυπα πράγματα στο Μαραθώνα, ούτε στο περιφερειακό συμβούλιο δεν νιώθουμε τόσο αποκομμένοι απ’ τη δουλειά μας, όσο μ’ ένα απρόσιτο celebrity δήμαρχο, που ξέρει να «γράφει» μόνο στα κεντρικά ΜΜΕ και στις ατάκες που κάθε τόσο ξεστομίζει.

Στην ουσία του θέματος, περί παραπόνων για αλλαγή χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου από αθλητικό προπονητήριο, σε αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, μετά από μιάμιση ώρα και βάλε συζήτησης με πολλές εντάσεις μεταξύ δημάρχου, συμβούλων και ακροατήριο με τον πρόεδρο κ. Λιβαθινό να κάνει τον πυροσβέστη, ο δήμαρχος κ. Ψηνάκης ζήτησε να αδειάσει το κλειστό ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφασιστεί αν είναι ασφαλές για να αποκτήσει άδεια λειτουργίας και να δοθεί στη νεολαία και τον αθλητικό σύλλογο Μ.Ε.Σ.Μ.Α. της περιοχής.

Καταχειροκροτούμενος απ’ το πολυπληθές ακροατήριο ο δήμαρχος Μαραθώνα, αμέσως μετά αποχώρησε και τα υπόλοιπα θέματα συζητήθηκαν χωρίς αυτόν.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα