16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πάντα στραμμένα πάνω στον Ηλία Ψινάκη, ως ένα απ’ τους πιο δημοφιλείς μάνατζερς της χώρας. Φυσικό επακόλουθο να τον ακολουθούν πολύ περισσότερο τώρα, ως εκλεγμένο δήμαρχο του ιστορικού δήμου Μαραθώνα.

Τα προβλήματα ωστόσο ενός δήμου, που προέκυψε απ’ τη συνένωση δύο πρώην δήμων, της Ν. Μάκρης και του Μαραθώνα και δύο κοινοτήτων, του Γραμματικού και του Βαρνάβα (παραδοσιακά χωριά με χαρακτηριστικές ιδιαιτερότητες), δεν περιορίζονται στην εκτεταμένη παραλία που κατέχει ο καλλικρατικός Μαραθώνας, ούτε στην διαφορά νοοτροπίας του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά  στην παντελή έλλειψη υποδομών, με κορωνίδα τον βιολογικό καθαρισμό.

Τόσο όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, όσο και τα ΜΜΕ που φιλοξενούν δηλώσεις του, επικεντρώνονται αποκλειστικά στη μετατροπή του Μαραθώνα σε Σεν Τροπέ. Για να γίνει όμως το όνειρο πραγματικότητα, ο Ηλίας θα πρέπει να στραφεί στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων κι όχι αυτών της βιτρίνας, τάλε κουάλε όπως οι προκάτοχοί του στη Ν. Μάκρη και το Μαραθώνα.

Άλλωστε οποία χρεία έχει ο Μαραθώνας με την πλούσια ιστορία που χάνεται σε βάθος αιώνων και τον κάνει να ξεχωρίζει στο πάνθεο της ελληνικής ιστορίας, να γίνει μια κοσμοπολίτικη λουτρόπολη σαν το Σεν Τροπέ, όταν είναι απείρως καλύτερος και με brand name παγκόσμιου βεληνεκούς;  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα