22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΛΛΗΝΗ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

ΠΑΛΛΗΝΗ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

Περίπου ένα χρόνο πριν στο δήμο Παλλήνης

Η προεκλογική συνένωση των δυνάμεων της κίνησης «Πρωτοβουλία για την πόλη μας» που δημιουργήθηκε απ’ τον οικονομολόγο-κοινωνιολόγο Νεκτάριο Καλαντζή αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης και είχε στις τάξεις της   κυρίως νέους ανθρώπους των τριών πόλεων (Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη) και του συνδυασμού «Πόλεις για να ζεις» του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Μερτύρη, με στόχο να συγκεντρωθούν τα «καλύτερα μυαλά» της πόλης, ώστε να την διοικήσουν με άλλη νοοτροπία και να κάνουν το όραμα, πράξη, χαιρετίστηκε ως ελπιδοφόρα, αλλά δεν είχε αίσια κατάληξη.

Όπως στη σελήνη, έτσι και σ’ αυτή τη συνένωση των δύο παρατάξεων υπήρξε η φωτεινή και η αθέατη πλευρά των συζητήσεων-δηλώσεων-υποσχέσεων-συμφωνιών.

Στην αθέατη πλευρά υπήρξε μία ιδιαίτερη παρεΐστικη συνάντηση, όπου μεταξύ τυρού και αχλαδιού, κατατέθηκε η εκπεφρασμένη βούληση του τότε υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Μερτύρη, σε περίπτωση μη εκλογής του να κάνει τόπο στα νιάτα, παραδίδοντας τη σκυτάλη στους νεότερους.

Μετεκλογικά όμως, άλλες οι βουλές κυρίου κι άλλες των αυλικών του, οπότε σβήστηκαν όλα ως να παρασύρθηκαν απ’ ένα ποτήρι κρασί που αδειάζει.  

Σήμερα έξι μήνες μετά τη διοίκηση της νέας δημοτικής αρχής, έγινα κοινωνός αυτής της προεκλογικής υπόσχεσης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Μερτύρη, να κάνει τόπο στα νιάτα και ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα. 

Δεν είναι δα πολλοί αυτοί που παραδίδουν τα όπλα σε νεότερους, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανανέωσης του τοπίου. Έτσι είχα την πρώτη μου τηλεφωνική επαφή με τον κ. Μερτύρη, τον οποίο αρχικά συγχάρηκα για την υποστήριξή του στη νέα γενιά τοπικών πολιτικών προσώπων.

Φευ! Όταν προχωρώντας η συζήτηση του μίλησα για την υπόσχεση που έμαθα ότι είχε δώσει, να παραδώσει δηλαδή τη σκυτάλη, εκείνος αρνήθηκε τα πάντα. Άρα ή οι πληροφοριοδότες μου είπαν ψέματα ή ο κ. Μερτύρης ηθελημένα έχει ξεχάσει ό,τι προεκλογικά υποσχέθηκε. Άλλωστε η μετεκλογική λήθη αποτελεί κανόνα! 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα