20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ

Η ιδιότυπη σκυταλοδρομία των αιρετών με μοίρασμα του εκλογικού θώκου μεταξύ των εταίρων, παίρνει ενδιαφέρουσες διαστάσεις πολιτικής ανάλυσης, με την ΠΕΔΑ να μπαίνει στη νέα αυτή ‘’μόδα’’ που ξεκίνησε, να θυμίσουμε, στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με μοίρασμα του δημαρχιακού θώκου στα δύο και συνεχίζεται στην ΠΕΔΑ με μοίρασμα της προεδρίας στα τρία.

Χωρίς να αμφισβητείται ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εν λόγου σκυταλοδρομίας δικαίως διεκδικεί η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, η οποία εκλέχτηκε με προεκλογική συμφωνία το μοίρασμα της δημαρχίας μεταξύ του νυν δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη για τα πρώτα δυόμιση χρόνια και του Βαγγέλη Μπουρνούς για τα επόμενα δυόμιση, με τη ΠΕΔΑ να ακολουθεί σήμερα στο μοίρασμα της θητείας του προέδρου στα τρία.

Τρεις λοιπόν οι πρόεδροι της ΠΕΔΑ με κερδισμένο τον πρώτο, Ηρακλή Γκότση, ο οποίος θα ορίσει τα 36 μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔΝΑ και κατ’ επέκταση τους 4 της Ε.Ε. που θα αποφασίσουν το μέλλον των ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια.

Οπότε Δούρου και Γκότσης με την πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ πλέον, μπορούν να προχωρήσουν στην ακύρωση των προαναφερόμενων ΣΔΙΤ, όπως προεκλογικά υποσχέθηκε η κ. Δούρου. Την σκυτάλη της προεδρίας μετά από ενάμιση και κάτι χρόνο ο καθένας, αναλαμβάνουν οι Σαράντης και Ιωακειμίδης.

Όλα καλά κι ωραία, αφού μένουν όλοι ικανοποιημένοι. Απλά δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει πολιτικά η ιδιότυπη μόδα, αν σκεφτούμε ότι μπορεί να έχουμε περισσότερους του ενός Πρωθυπουργούς, αν στις προσεχείς εκλογές το ‘’πείραμα’’ περάσει και στα συνεργαζόμενα κόμματα πάνω στην ίδια λογική μοιρασιάς της πρωθυπουργίας.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα