18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΡΟΣΩΡΙΝΗ(!) ΤΑΦΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ(!) ΤΑΦΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στις 10 το βράδυ. Μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων διαβάζουμε: «Λήψη απόφασης περί προσωρινού ενταφιασμού στα Δημοτικά Κοιμητήρια Ραφήνας – Πικερμίου».

Ομολογώ ότι ο όρος «προσωρινός ενταφιασμός» με ξεπερνά. Αναρωτιέμαι τι να σημαίνει άραγε; Θα γίνει ταφή και σε λίγο θα γίνει εκταφή να πάει κάπου αλλού η σορός; Όπως λέμε δηλαδή προσωρινή διαμονή, που σημαίνει μένω για λίγο κάπου και μετά φεύγω. Ή μήπως ν’ ανατρέξουμε στο «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού;» Εκτος κι αν εννοούν την 5ετή ταφή που ισχύει ούτως ή άλλως.

Έκπληξη μου προκάλεσε επίσης ότι η ταφή θα γίνει «στα Δημοτικά Κοιμητήρια Ραφήνας – Πικερμίου»! Απ’ όσα ξέρω το κοιμητήριο Πικερμίου έχει κορεστεί εδώ και χρόνια. Μήπως επιτέλους έβγαλαν απ’ την αφάνεια το Νέο Κοιμητήριο Πικερμίου, που ενταφιάστηκε στα αζήτητα τόσο απ’ τη σημερινή δημοτική αρχή, όσο κι απ’ την δημοτική αρχή Χριστόπουλου, προσκρούοντας σε ανόητες προκαταλήψεις και ιδιωτικά συμφέροντα;

Έλεος πια με τα ιδιωτικά συμφέροντα! Παντού μπροστά μας τα βρίσκουμε. Μήπως οι δημοτικοί άρχοντες επιτέλους να δουν διαφορετικά τις ανάγκες, που στο θέμα των κοιμητηρίων Ραφήνας-Πικερμίου έχει κτυπήσει κόκκινο. Είναι ντροπή να υπάρχει έκταση, κομμάτι της οποίας είναι χαρακτηρισμένη ως νεκροταφείο, να έχει παλέψει ο πρώην κοινοτάρχης Πικερμίου Θανάσης Αδαμόπουλος να βγάλει κάποιες απ’ τις πολλές άδειες που χρειάζονται για τη λειτουργία νεκροταφείου στο σημείο, να έχουν ταφεί ήδη άνθρωποι εκεί και να κάνουν τη πάπια οι διάδοχοί του δήμαρχοι Ρ-Π.

Ποιος θα μας σώσει απ’ τις παλιές κακές νοοτροπίες;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα