16.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΕΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΕΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Στεκόμαστε πλάι στις όποιες κινητοποιήσεις κατοίκων για την αποφυγή κάποιων εγκαταστάσεων που θεωρούν ότι βλάπτουν την περιοχή τους. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι ως Έλληνες έχουμε στο DNA μας την άρνηση για το οτιδήποτε.

Μια άρνηση που εθελοτυφλεί σε έργα που έχουν δρομολογηθεί ή ακόμα χειρότερο είναι πανέτοιμα να λειτουργήσουν, όπως επί παραδείγματι το έργο στο Γραμματικό, για το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι αν δεν χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από κοινοτικά κονδύλια και χρήματα όχι μόνο δεν περισσεύουν, αλλά δεν υπάρχουν.

Παρόμοια περίπτωση το ΕΕΛ στο Πλατύ Χωράφι που είτε το θέλουν (οι πολλοί) είτε δεν το θέλουν (οι λίγοι), με πολιτική βούληση προχωρά όπως έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο η κατασκευή (άρα οι πολύχρονοι αγώνες εναντίον των αρχικών σχεδίων έχουν αποδώσει), αλλά πάντα στην επίμαχη περιοχή, το Πλατύ Χωράφι. Άρα οι καλοί αγωνιστές του δήμου Μαραθώνα, καλό θα είναι να βάλουν στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους, για να μη νιώσουν ακόμα μια φορά προδομένοι.

Όσο αφορά δε το κάλεσμα στο δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη να τεθεί επικεφαλής δυναμικών αντιδράσεων ενάντια στο έργο, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω αν τύχει αποδοχής.

Πιο κάτω το προσκλητήριο εναντίον των σχεδιασμών για ΟΕΔΑ Γραμματικού

Καλούνται ΟΛΟΙ οι δημότες Μαραθώνα στη σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη ΔΕΥΤΕΡΑ  22-2-2016, στις  16.00  μ.μ, στην Αφετηρία Μαραθωνίου   Δρόμου, στον Μαραθώνα,  με  πρώτο θέμα:   

«Τη μη αποδοχή του νέου ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, όσον αφορά την ΟΕΔΑ Γραμματικού, υπό το πρίσμα του ΤΣΔΑ του Δήμου μας».

Η παρουσία μας είναι απαραίτητη για να δηλωθεί αποφασιστικά για ακόμη μια φορά η αντίθεσή μας  στο έργο όπου έχουν επισημανθεί σοβαρά προβλήματα – απειλές για το περιβάλλον τόσο από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος όσο και από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο:

1.    Το έργο του Γραμματικού να μην ενταχθεί στο νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής καθόσον έχουν εντοπισθεί στο πόρισμα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου της 17-2-2014 σαφή προβλήματα τόσο περιβαλλοντικά όσο και στην εναρμόνιση του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

2.     Να απαιτήσει ο Δήμος από την Περιφέρεια την ΑΜΕΣΗ εξέταση του έργου από αξιόπιστους κοινής αποδοχής ειδικούς όπως απαιτούν η Επιτροπή Αναφορών και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

3.     Να πρωτοστατήσει ο Δήμος Μαραθώνα σε δράσεις με επικεφαλής το Δήμαρχο  και το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ακουστεί η αγωνία μας και η αντίδρασή μας στο πανελλήνιο.

 Tο Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα