24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Μπουρνούς προέβη σε αρκετές αλλαγές προσώπων στη διοίκηση του δήμου αιρετών και μη, ξεκινώντας με την αλλαγή της υπαλλήλου του ιδιαίτερου γραφείου του, συνεχίζοντας με τον αντιδήμαρχο Πικερμίου ο μόνος που δεν παρέμεινε σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις, ολοκληρώνοντας με την αποδόμηση του προέδρου του ΔΟΠΑΠ.  

Ο Γιώργος Κοκκόλης ήταν ο νεότερος αντιδήμαρχος που ανέλαβε καθήκοντα μετά τις εκλογές του 2014, στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Ως αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Πικερμίου και υπεύθυνος παιδείας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του δήμου ήταν υπέρ το δέον παραγωγικός με απίστευτη ενέργεια και όραμα σ’ ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό στους τομείς ευθύνης του.

Ωστόσο ένα τόσο χαρισματικό άτομο, με ιδιαίτερους τίτλους σπουδών, ορθό πολιτικό λόγο και σκέψη, δεν ήταν δυνατό να μείνει εγκλωβισμένο στα στενά όρια της αυτοδιοίκησης. Με θάρρος και τόλμη περισσή παρά το νεαρό της ηλικίας του, δε δίστασε να προχωρήσει στο κεντρικό πολιτικό σύστημα, κερδίζοντας – αν και πρωτοεμφανιζόμενος – τη πέμπτη θέση στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δημοκρατίας.

Κατόπιν τούτου το επόμενο βήμα του φερέλπιδος Γιώργου Κοκκόλη είναι η διεκδίκηση της μονοεδρικής της Κεφαλλονιάς, όπου έχει ξεκινήσει ένα δυνατό αγώνα ξαφνιάζοντας ευχάριστα φίλους και δυσάρεστα λιγότερο φίλους. 

Όταν ο κ. Κοκκόλης έβαλε στη ζυγαριά απ’ τη μία την αντιδημαρχία κι απ’ την άλλη την βουλευτική έδρα, η ζυγαριά έγειρε προς τη πλευρά της κεντρικής πολιτικής σκηνής, οπότε κι η απόφαση να μη συνεχίσει ως αντιδήμαρχος λόγω αυξημένων υποχρεώσεών του στη Κεφαλλονιά επικράτησε.

Ωστόσο όπως ψιθυρίζεται έντονα στα τοπικά πηγαδάκια της Ραφήνας και του Πικερμίου, η επίσημη εκδοχή που περιγράψαμε απέχει παρασάγγας της πραγματικότητας που ισχυρίζεται ότι ο Γιώργος Κοκκόλης απομακρύνθηκε απ’ το νέο δήμαρχο κ. Μπουρνούς ακριβώς επειδή είναι άτομο με ιδιαίτερα προσόντα και το ελάττωμα να έχει άποψη επί παντός επιστητού και να τη λέει ακόμα κι αν προσκρούει στα όσα πρεσβεύει ο νέος δήμαρχος. Με λίγα λόγια ο κ. Κοκκόλης διαθέτει υψηλές περγαμηνές, άποψη και γνώμη που εξωτερικεύει, κάτι που δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του νέου δημάρχου.

Οι δύο νέοι αντιδήμαρχοι που κατέλαβαν τις θέσεις των κυρίων Κοκκόλη και Μπουρνούς μετά την μεταπήδησή σου στη δημαρχιακή καρέκλα, είναι ο Γιώργος Χαχολάκης υπεύθυνος διοικητικών υπηρεσιών του δήμου κι ο Σάββας Αραπκιλής, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν η Δήμητρα Μήλα-Τσεβά, ο Αντώνης Παλπατζής κι ο Παναγιώτης Καλφαντής με τα καθήκοντα που ήδη έχουν. Ο δήμαρχος κ. Μπουρνούς κράτησε ο ίδιος την εποπτεία των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ προορίζεται ο κ. Σπύρος Λουκάτος, με τον κ. Γιώργο Δουβίτσα να παραμένει ως αντιπρόεδρος του εν λόγω οργανισμού.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα η δημοτική ενότητα Πικερμίου μένει χωρίς θεματικό αντιδήμαρχο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι απ’ τους πέντε αντιδημάρχους οι τέσσερις είναι Τριγλιανοί κι ο ένας Καλλιτεχνοπουλιώτης.

Σιδεροκέφαλοι όλοι, με την ευχή να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα