17.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙ ΕΙΜΑΙ ΓΩ…

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙ ΕΙΜΑΙ ΓΩ…

Τη ζεστή φιλοξενία του δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και του αντιδημάρχου Τάκη Τσίκλου, στον οποίο απευθύνεται ο τίτλος, δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι ομιλητές του πάνελ στην παρουσίαση του βιβλίου των Κώστα Κουτσομύτη – Ευάγγελου Μαυρουδή «Το κόκκινο τανγκό» που αναφέρεται στο Νίκο Ζαχαριάδη την άνοδο και τη πτώση ενός ηγέτη της αριστεράς.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ο δήμαρχος κάλεσε το συγγραφέα Βαγγέλη Μαυρουδή με τη σύζυγό του, τους ομιλητές Βάσω Κόλλια τ. Γ.Γ. Ισότητας του ΥΠΕΣ  και τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για ένα κρασί στη γραφική ταβέρνα του Βελατάκου, όπου γεύτηκαν μοναδικές και γνήσιες θαλασσινές νοστιμιές.

Το παραδοσιακό περιβάλλον της ταβερνούλας, η αυθόρμητη φιλοξενία δημάρχου και αντιδημάρχου σαν στο σπίτι τους, δημιούργησαν μια χαλαρή και άκρως φιλική ατμόσφαιρα, που εξελίχτηκε σε συζητήσεις για μελλοντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού περιεχομένου, καθώς η Λαυρεωτική διαθέτει πλείστους όσους χώρους, με κορωνίδα το αρχαίο θέατρο Θορικού, το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον του κ. Θεοδωρόπουλου.   

Η συζήτηση μάλιστα άναψε καθώς ο Δημήτρης Λουκάς ξετύλιγε το κουβάρι των οραμάτων του για αξιοποίηση των πλούσιων αρχαιολογικών και όχι μόνο θησαυρών, που αν αξιοποιηθούν σωστά θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στη περιοχή, εντυπωσιάζοντας το ακροατήριό του, που επικρότησε τις ιδέες του.

Ήταν μια μοναδική βραδιά που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα κι όταν ήρθε η ώρα του αποχωρισμού οι φιλικοί δεσμοί που γεννήθηκαν στο δείπνο συνομολογούν για τη συνέχεια εποικοδομητικών δραστηριοτήτων.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα