19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ & ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ & ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ετούτη η ευλογημένη χώρα, η πατρίδα μας, η Ελλάδα, ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσει μικροπολιτικές σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, που την κρατούν καθηλωμένη στο έδαφος χωρίς να μπορεί ν’ ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει περήφανα ψηλά αποδεικνύοντας ότι είναι ισάξια του ένδοξου παρελθόντος.

Κι επειδή το κακό ξεκινά απ’ το πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, θ’ αναφερθούμε στη περίεργη κατάσταση που επικρατεί μεταξύ μειοψηφίας – πλειοψηφίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, σχετικά με την εσπερίδα που διοργανώνει η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας με στόχο την ανάδειξη του πλεονεκτήματος που διαθέτει το Πικέρμι που έχει χαρακτηριστεί ως Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας.

Αντί λοιπόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να δει τα πλεονεκτήματα που προέρχονται απ’ τους πολύ δυνατούς ομιλητές, κορυφές στον τομέα τους, αντί να επικεντρωθούν στη παρουσία της υπεύθυνης Πολιτιστικών θεμάτων της Προεδρίας της Δημοκρατίας που θα αναδείξει τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής εξ’ αιτίας των παλαιοντολογικών απολιθωμάτων και του Μουσείου που διαθέτει στο Πικέρμι, ασχολείται με μικρότητες του τύπου ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις, η δημοτική αρχή ή η μειοψηφία της;

Προς τι τόση ανασφάλεια; Οι διοργανωτές, εν προκειμένω η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας, θέλησαν να αναδείξουν τη μοναδικότητα των απολιθωμάτων και κατά την προσφιλή τους συνήθεια τιμούν τον αυτοδιοικητικό που ως πρώην κοινοτάρχης έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση ενός Μουσείου, εν προκειμένω Παλαιοντολογικού, όπως ακριβώς έκαναν και στο δήμο Μαραθώνα με τιμώμενο τον πρώην δήμαρχο παλιού Μαραθώνα για την ίδρυση του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Επιτέλους ας πάψουμε να βλέπουμε το δέντρο (προσωπικές καταστάσεις) κι ας δούμε το δάσος, που είναι η προοπτική οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής με την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που έχει.

Ας είμαστε λοιπόν όλοι παρόντες σε μια εκδήλωση που θα ζήλευαν πολλοί δήμοι ανά την επικράτεια. Ήδη ο πρόεδρος της Ένωσης Αυτοδιοικητικών Ελλάδος κ. Καλαντζής έχει δεχτεί πλήθος αιτημάτων για ανάλογου περιεχομένου εκδηλώσεις σε δήμους ακόμα και νησιωτικούς, με πρώτη τη Κρήτη όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται να γίνει η επόμενη ημερίδα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα