18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Ρ-Π: Διαπλάτυνση οδού Δημοκρατίας υψηλού κόστους με εύλογα ωστόσο ερωτηματικά

Δήμος Ρ-Π: Διαπλάτυνση οδού Δημοκρατίας υψηλού κόστους με εύλογα ωστόσο ερωτηματικά

Μελετώντας την ΑΔΑ ΨΘΞ9Ω16-ΖΙΥ με θέμα «Λήψη απόφασης περί ανάθεσης σε δικηγόρο παροχής γνωμοδότησης για τη μελέτη του προσφορότερου τρόπου και την επιλογή της απαιτούμενης διαδικασίας για την συντομότερη διαπλάτυνση και απόδοση στην κοινή χρήση του ρυμοτομούμενου τμήματος της οδού Δημοκρατίας στο ΟΤ 203, ενόψει της εκεί λειτουργίας του 3ου δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου» εντοπίσαμε σημεία που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, τουλάχιστον σε όσους διαθέτουν διεισδυτική προσέγγιση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πρώτο σημείο που σταθήκαμε είναι η αναφορά «…ενόψει της εκεί λειτουργίας του 3ου δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου». Εκ παραδρομής ή εκ του πονηρού προκύπτει η φράση ενόψει της λειτουργίας των σχολείων όταν είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα λειτουργεί πάνω από μια 15ετία;

Στο σκεπτικό της εισήγησης επίσης αναφέρονται τα εξής:

«Με το από 24.1.2012 π.δ., το οποίο δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθ. 43ΑΑΠ/17.2.2012 ΦΕΚ, εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη Β’ κατοικίας τμήματος της πολεοδομικής ενότητας «Κόκκινο Λιμανάκι» της δημοτικής ενότητας Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (ν. Αττικής) και τροποποιήθηκε το σχέδιο στα όρια σύνδεσης με την περιοχή επέκτασης. Στο οικοδομικό τετράγωνο 203 και επί της οδού Δημοκρατίας, προβλέπεται ρυμοτομούμενο τμήμα υπολογιζόμενο περίπου σε συνολικό εμβαδό 1.056,87 τ.μ., το οποίο εκτείνεται και στο Ο.Τ. 202, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος. Στο ο.τ. 202 υφίστανται ιδιωτικές ιδιοκτησίες και κτίσματα. Στο συγκεκριμένο σημείο η οδός στενεύει αρκετά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η διέλευση των οχημάτων, λαμβανομένου υπόψη ότι πλησίον βρίσκονται το 3ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ραφήνας. Έχει ήδη ανατεθεί σε μελετητή η εφαρμογή του σχεδίου για όλη την περιοχή, αλλά το πρόβλημα του στενού πλάτους του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο επιτάσσει την εξεύρεση άμεσης λύσης. Σύμφωνα με τα παραπάνω, κρίνεται σκόπιμο να εξεταστεί νομικά ο προσφορότερος τρόπος και η απαιτούμενη διαδικασία για τη συντομότερη διαπλάτυνση και απόδοση στην κοινή χρήση του ρυμοτομούμενου τμήματος στην οδό Δημοκρατίας στο Ο.Τ. 203, οπότε θα πρέπει να ανατεθεί σε δικηγόρο η παροχή σχετικής γνωμοδότησης».

Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει εστιάζεται στο ότι το επίμαχο σημείο παρότι εντός σχεδίου πόλεως, αντί να εκτελεστεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου, χρειάζεται γνωμοδότηση δικηγόρου ο οποίος επί προσθέτως αμείβεται πλουσιοπάροχα;

Το τρίτο σημείο εστιάζει στην ειδική σύμβουλο του Δημάρχου, την νομικό κα Αρβανιτίδη που σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει με τον δήμαρχο έχει προσληφθεί για να παρέχει νομικές συμβουλές εξυπακούεται και γνωμοδοτήσεις σε θέματα όπως το προαναφερθέν. Ποιος ο λόγος ανάθεσης σε εκτός δήμου δικηγόρο;

6Ζ7ΦΩ16-0ΧΒ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

7ΜΞ8Ω16-Φ0Π ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ως φαίνεται τα προαναφερόμενα πέρασαν απαρατήρητα απ’ τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που απαρτίζεται από την πρόεδρο Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, τον Παναγιώτη Καλφαντή, Σάββα Αραπκιλή, Χρήστο Τσεμπέρη, Χρύσα Βλαχάκη, Δαμιανό Φαφούτη και Σπύρο Κάρλο με το θέμα να περνά «κατά πλειοψηφία με έξι (6) ψήφους υπέρ και μίας (1) αρνητικής ψήφου μειοψηφούντος του κ. Φαφούτη ο οποίος ανέφερε ότι είναι υπερβολικά υψηλή η αμοιβή του δικηγόρου και οι 45 ώρες εργασίας για τις οποίες θα τον πληρώσει ο δήμος».

Εν κατακλείδι όλα καλώς καμωμένα, ακόμα κι αν υπάρχει παραπλάνηση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, ακόμα κι αν υπάρχει ειδική σύμβουλος του δημάρχου νομικός, ακόμα κι αν μεταξύ των μελών υπάρχουν δύο μηχανικοί, ακόμα κι αν προσλαμβάνεται εξωτερικός δικηγόρος όχι για να εκπροσωπήσει την δημοτική αρχή στα δικαστήρια αλλά για να κάνει τη δουλειά της ειδικής συμβούλου.

Ευτυχώς τα προσχήματα έσωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης έστω κι αν αντέδρασε μόνο για την αμοιβή του δικηγόρου.

Εντύπωση προκαλεί το ναι σε όλα του κου Κάρλου, Δ.Σ. ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος εμφανίζεται ως ο μόνος που κάνει αντιπολίτευση και την οποία έχουμε αναδείξει αν και έωλη (μπαγιάτικη) ως επί το πλέιστον, προκαλώντας επίσης αίολα (αστήριχτα)  πυρά από συνάδελφό του δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας. Ελπίζεται να μην επανέλθει επικαλούμενος παραπλάνηση, όπως έκανε στην περίπτωση τοποθέτησης του περιπτέρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πλατεία Πικερμίου. Καταγγελία του πολύ σοβαρή και με στοιχεία ακλόνητα που όμως έμεινε μόνο στα χαρτιά για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, χωρίς να προχωρήσει σε έμπρακτες περαιτέρω ενέργειες.

Υ.Γ. Σε προσεχή δημοσίευση τοποθέτηση επί του θέματος του Ανδρέα Κεχαγιόγλου π. δημάρχου Ραφήνας

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα