15.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Μετά την αναγκαία αλλαγή στάθμευσης της αστικής συγκοινωνίας απ’ το Πικέρμι στη Ραφήνα, η δημοτική αρχή Ρ-Π αγόρασε ένα τριγωνικό οικόπεδο εκτός σχεδίου στη Διασταύρωση περίπου ενός στρέμματος, ώστε να διαμορφώσει ένα χώρο κατάλληλο για στάθμευση των λεωφορείων, δίνοντας το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ.

Κι εδώ οι κακές γλώσσες, αλλά κι οι επίσης «κακοί» δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που δεν θέλουν το καλό του τόπου, ντροπή τους δηλαδή, διαλαλούν ότι το τίμημα ήταν πολύ υψηλό για το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο όχι μόνο δεν άξιζε τόσα χρήματα σε εποχή μεγάλης πτώσης των τιμών των ακινήτων, αλλά πολύ περισσότερο επειδή όταν η περιοχή μπει στο σχέδιο κι ανοιχτούν οι δρόμοι που το περικλείουν θ’ απομείνει κουτσουρεμένο. Επίσης ότι δεν ήταν αναγκαία μια τέτοια δαπάνη αφού τα λεωφορεία ούτως ή άλλως στάθμευαν στο Ν. Βουτζά. Απλά λένε ότι ήταν η χρυσή ευκαιρία του δημάρχου να ξεπληρώσει προεκλογικά γραμμάτια. Έτσι λοιπόν ελάφρωσε κατά 60 ευρωχιλιάρικα ο δημοτικός κορβανάς, όπως πολλάκις λέχτηκε και καταγράφηκε στα πρακτικά διαφόρων συνεδριάσεων. 

Έλα μου ντε όμως ότι το οικοπεδάκι έπρεπε να διαμορφωθεί ώστε να εξυπηρετεί τη χρήση για την οποία αγοράστηκε. Έτσι αποφασίστηκε στο τεχνικό πρόγραμμα το Γενάρη του 2018 η έγκριση μελέτης η οποία πέρασε κατά πλειοψηφία με 12 ψήφους υπέρ μεταξύ αυτών και του κου Βασιλόπουλου της ελάσσονος μειοψηφίας και 3 (τριών) ψήφων κατά, αυτές των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Κ. Στέφου, Α. Τόκα, Χ. Ζαφειρόπουλου, διότι η διαμόρφωση έχει υψηλό κόστος και ζημιώνει το Δήμο και 2 (δύο ) λευκές, αυτές των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Δ. Φαφούτη, Σ. Κατσούδα, με αιτιολογία το ίδιο ως άνω αναφερόμενο σκεπτικό (ΑΔΑ: ΨΟΥΚΩ16-2Δ3).

Τι προβλέπει όμως αυτή η μελέτη

Η παρούσα μελέτη συντάσσεται στα πλαίσια του τεχνικού προγράμματος του 2018. Προβλέπεται η διαμόρφωση του χώρου στη διασταύρωση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης των λεωφορείων της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας.

Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι παρακάτω:

Ασφαλτόστρωση περιφερειακά του οικοπέδου για την δημιουργία της οδού των ελιγμών του λεωφορείου.

Διαμόρφωση των πεζοδρομίων και των διαβάσεων των πεζών και ΑΜΕΑ

Δημιουργία χώρου πρασίνου στο μέσον της πλατείας με φύτευση δένδρων [η μελέτη προβλέπει 13 δένδρα].

Η προμήθεια και τοποθέτηση οικίσκου έκδοσης εισιτηρίων, στέγαστρο στάσεως, κάδων απορριμμάτων και καθιστικών.

Η δαπάνη που απαιτείται είναι 80.644,15 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενω με ΦΠΑ 99.998,75 και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους (ΑΔΑ: 750ΧΩ16-Σ9Υ). Η εν λόγω μελέτη καταψηφίστηκε επίσης απ’ τους 5 συμβούλους της μείζονος.

Σήμερα το έργο αυτό της δημοτικής αρχής κι όχι μόνο του δημάρχου, αφού οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψηφίζουν άρα καρπούνται και τα καλά και τα κακά της ψήφου τους, είναι σχεδόν έτοιμο κι ο καθένας μπορεί να κρίνει αν αυτό που βλέπει κόστους συνολικά 163 χιλιάδες ευρώ (60 χιλ. αγορά οικοπέδου, 100 χιλ. διαμόρφωση και 3 χιλιάδες παρά κάτι μεταφορά κολώνας της ΔΕΗ {ΑΔΑ: 6ΚΖΝΩ16-11Ω}), σε ημέρες οικονομικής στενότητας είναι υπέρ ή κατά των πολιτών.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα