18.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΠΑΘΗ…

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΠΑΘΗ…

Έξι ανακρίσεις, τέσσερις βασανισμοί. Η Σταύρωση, ο Θάνατος, η Ανάσταση. Τα Πάθη…

Από τον Άννα, τον Καϊάφα, το Συνέδριο, τον Πιλάτο, τον Ηρώδη και ξανά από τον Πιλάτο. Στα μεσοδιαστήματα κακοποιήθηκε με τέσσερις πολύωρους και βάρβαρους βασανισμούς.

Μεταξύ των ανακρίσεων και των βασανισμών σύρθηκε αλυσοδεμένος και δερνόμενος έξι φορές. Του ασκήθηκε έντονη ψυχοσωματική βία, Τον έγδυσαν τρεις φορές, Τον έντυσαν άλλες τόσες, Τον μαστίγωσαν, Του φόρεσαν το ακάνθινο στεφάνι και Του φόρτωσαν τον βαρύ Σταυρό.

Στις ανακρίσεις Τον διέσυραν και Τον εξευτέλισαν. Ήθελαν με κάθε τρόπο να Τον κάνουν να λυγίσει. Η μαστίγωση γινόταν με φραγγέλιο, που είχε λουριά με απολήξεις σφαιρίδια και άκρες από κόκαλα. Κάθε φορά που έπεφτε στο σώμα το μαστίγιο αυτά τα αντικείμενα έμπαιναν μέσα στις σάρκες και όταν το τραβούσε ο βασανιστής για να ξαναχτυπήσει έσκιζαν το δέρμα.

Οι πληγές που προκάλεσαν ήταν φοβερές σε όλη την οπίσθια επιφάνεια και την πλάγια κοιλιακή και θωρακική χώρα, που πρέπει να ήταν καταματωμένη. Πρέπει να έχασε πολύ μεγάλη ποσότητα αίματος ο Χριστός μόνο από αυτό.

Όταν φορτώθηκε τον Σταυρό έπρεπε να κουβαλήσει ένα ξύλο που δεν ήταν πλανισμένο (όπως το βλέπουμε στις αγιογραφίες). Ήταν δυο κορμοί γεμάτοι σκληρό φλοιό και ρόζους και καταλαβαίνετε τι έγινε όταν πέταξαν πάνω στην πλάτη Του το οριζόντιο τμήμα. Απόσταση 6 χιλιόμετρα…νηστικός, διψασμένος και άυπνος.
Σπάσιμο κόκκαλων σε χέρια-πόδια..καρφιά μήκους 30 εκατοστών..
Ανόρθωση του Σταυρού -ασφυξία-ακινησία-επιπλέον αντιμετωπίζει επιπλοκές τραυμάτων, αιμορραγία, αφυδάτωση, πείνα, δίψα και εξάντληση…σαρκοφάγα έντομα επάνω στο κορμί Του..
Έμεινε Ζωντανός ΑΝΤΕΞΕ…για ποιον άντεξε?..ήταν τρελός?…ψυχασθενής?…τι ήταν τελικά?….
Τίποτα από όλα Αυτά…
Υπερέβη τα ανθρώπινα μέτρα άντεξε και ανέβηκε στον Σταυρό… ένα ακόμα δείγμα της θεότητάς Του
Τα Υπερέβη για Εσένα….

Μην προβληματίζεσαι….αδιαφόρησε…κοιμήσου…

Καλησπέρα
N.G
Σπύρο Νάνο σε ευχαριστώ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα