23.5 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

Ξεκινάμε δειλά-δειλά την λειτουργία του ιστότοπου του Κέντρου Υγείας Λαυρίου

lavrion-health-center.blogspot.gr.   με E-mail: [email protected] 

Στόχος μας είναι να βρεθούμε πιο κοντά με τους πολίτες της ευρύτερης Λαυρεωτικής και να αφουγκραστούμε ακόμη πιο πολύ τα μεγάλα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. 

Οφείλω από την αρχή να διευκρινίσω,  όχι για λόγους αβρότητας,  ότι στην προσπάθεια αυτή έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της 1ης  ΥΠΕ αλλά και των περισσότερων κοινωνικών φορέων της περιοχής μας στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με κύριο συμπαραστάτη τον Δήμο Λαυρεωτικής και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα αρωγής των τοπικών φορέων έρχεται να συμπληρώσει η ουσιαστική βοήθεια σε καθημερινά προβλήματα διαφόρων πολιτών της περιοχής που μεμονωμένα βοηθούν.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ονόματα αλλά θα αδικούσα κάποιους που πραγματικά θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι για την προσφορά τους. 

Βέβαια, όλη αυτή η δύσκολη 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε η αμέριστη καθημερινή προσπάθεια του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού τους οποίους ευχαριστώ εκ μέρους όλων των πολιτών  για την ακάματο και συνεχή προσπάθεια που καταβάλουν, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. 

Υπάρχουν προβλήματα?

-Σαφώς και υπάρχουν, όπως υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες. Αυτά τα καθημερινά προβλήματα, με την κατανόηση των πολιτών  θέλουμε στον καλύτερο βαθμό να τα ξεπεράσουμε.  Πρόσφατα εντάχθηκαν ειδικότητες όπως καρδιολόγος, γυναικολόγος, ψυχίατρος, πνευμονολόγος, παιδίατρος, οδοντίατρος. Μικροβιολόγος, γενικός γιατρός.

Φτάνουν  αυτές οι ειδικότητες?

– Ασφαλώς και όχι. Χρειάζεται να ενταχθούν και άλλες . Όμως υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα στην πλήρωση των κενών θέσεων. Για παράδειγμα, η θέση του ακτινολόγου έχει προκηρυχτεί 5 φορές και δεν έχει έρθει κανείς, πιθανώς λόγω απόστασης από το Κέντρο. Η θέση του οφθαλμίατρου έχει προκηρυχτεί και αναμένουμε. Οι θέσεις γενικών γιατρών παρά τις επανειλημμένες προκηρύξεις παραμένουν κενές.  Τα κενά καλούνται πολλές φορές οι υπάρχοντες ιατροί να τα καλύψουν και πολλές φορές  τα καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία. 

Τι προσπαθούμε να πετύχουμε με τον ιστότοπο lavrionhealthcenter.blogspot.gr ?

-Την καλόπιστη κριτική σας να βελτιώσουμε, εκεί που μπορούμε, ακόμη πιο πολύ τις συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας. Την ενημέρωση μας ακόμη και σε πράγματα που μπορεί να τα αγνοούμε ή μπορεί να γίνουν καλύτερα. Όμως όλα μπορούν να γίνουν με καλόπιστη κριτική. Είναι άδικο π.χ  να διαβάζω στο διαδίκτυο κακόβουλες κριτικές  που αφορούν την οδοντίατρο του Κέντρου Υγείας  γιατί δεν βρίσκουν ραντεβού.

Σε κάθε καλόπιστο ερώτημα που θα υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] θα προσπαθήσουμε να υπάρχει άμεση απάντηση. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω ότι η επικοινωνία θα γίνει καλύτερη.

Η ιστοσελίδα φιλοδοξούμε να γίνει χώρος επιστημονικής ενημέρωσης των πολιτών για διάφορα θέματα, να απαντώνται επιστημονικά ερωτήματα όπου εμπίπτει της ειδικότητας μας, να δίνονται κατευθύνσεις σε καθημερινά προβλήματα που αφορούν τον χώρο της υγείας και πολλά άλλα που μπορούν να εμπλουτιστούν από προτάσεις των πολιτών.

Τα προβλήματα και οι λύσεις που υπάρχουν πρέπει κατά την γνώμη μου να λαμβάνουν υπ’ όψιν την  συλλογικότητα της κοινωνίας και όχι την ατομική  ικανοποίηση, τους υπάρχοντες οικονομικούς πόρους  που δεν είναι απεριόριστοι, την λειτουργικότητα του συστήματος, την γεωγραφική μας κατανομή, τις ιδιαιτερότητες του αστικού περιβάλλοντος.

Τελειώνοντας αυτό το σύντομο ενημερωτικό σημείωμα μπορώ να εκφράσω ότι με την ιστοσελίδα  lavrion-health-center.blogspot.gr  γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εκτιθέμεθα. Δεν φοβόμαστε. Το τολμάμε.

Βοηθήστε να γίνουμε καλύτεροι  Το μπορούμε γιατί η περιοχή το αξίζει αλλά και γιατί έχουμε το πιο άξιο  προσωπικό τόσο σε επιστημονικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο.

 

Ευχαριστώ εκ μέρους όλων

Βλαχογιάννης Νίκος

Συντονιστής διευθυντής

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα