28.1 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κόλαφο για τον ΕΔΣΝΑ (ειδικό διαβαθμιδικό σύνδεσμο νομού Αττικής, δηλαδή το φορέα διαχείρισης των αποβλήτων) και την περιφέρεια Αττικής αποτελούν οι «γνωμοδοτήσεις» των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης και του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας. Πρόκειται για προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία υλοποιείται στη φάση της οριστικής διαμόρφωσης των περιφερειακών σχεδιασμών διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), πριν από την τελική τους έγκριση από τα αντίστοιχα περιφερειακά συμβούλια. Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται και η γνωμοδότηση των «επιτροπών 

διαβούλευσης» των περιφερειών.
Στην περιφέρεια Αττικής η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά, αφού η αρχική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (απόφαση ΔΣ ΕΔΣΝΑ 28/8/2015, έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής 8/10/2015) αποδείχτηκε διάτρητη. Εκπονήθηκε ένα νέο σχέδιο αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής (απόφαση ΔΣ ΕΔΣΝΑ στις 15/3/2016), το οποίο θα τεθεί υπόψη του περιφερειακού συμβουλίου, για τελική έγκριση. Προηγουμένως (στις 30/5/2016 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 31/5/2016), καλείται η επιτροπή διαβούλευσης της περιφέρειας να γνωμοδοτήσει.
Η διαδικασία έχει καθαρά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα. Ενδεικτικά της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζεται είναι τα εξής:
·       Τα υλικά τα οποία τίθενται υπόψη της επιτροπής διαβούλευσης (μελέτες, πίνακες κλπ.) είναι 

αυτά που είχαν δημοσιοποιηθεί όταν συζητούνταν το αρχικό κείμενο της αναθεώρησης, το καλοκαίρι του 2015 και όχι αυτά τα οποία συζήτησε το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, στην αρχή του 2016.
·       Δε γνωστοποιούνται στα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης οι, πολύ σημαντικές, γνωμοδοτήσεις 

των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων εσωτερικών και περιβάλλοντος.

Περισσότερα εδώ: http://prosynat.blogspot.gr/2016/05/blog-post_28.html

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα