20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

«Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα δημιουργεί θετικές προοπτικές προοδευτικής εξόδου από την κρίση, ενώ οι όποιες προσωρινές δυσκολίες είναι διαχειρίσιμες με κατάλληλη προετοιμασία»

Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος βουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας» στη Β’ Αθήνας, μιλώντας στη κεντρική πλατεία Χαλανδρίου (11.9.15), τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν θα αποτραπεί η εφαρμογή του Γ’ Μνημονίου, με εξασφάλιση ισχυρής εκπροσώπηση στη Βουλή των γνήσιων αντιμνημονιακών κομμάτων και πρώτα απ’ όλα της «Λαϊκής Ενότητας».

Την «ισχυρή εντολή» που ζητάει σήμερα ο κ. Τσίπρας, ο λαός την έδωσε με το ΟΧΙ του 61,5% στο δημοψήφισμα και δυστυχώς τη μετέτρεψε σε νέο Μνημόνιο, δηλ. περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών αυξήσεις φόρων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας χάριν των δανειστών, κά. Ο κ.Μεϊμαράκης με τη σειρά του ζητώντας πρώτο κόμμα τη ΝΔ, ζητάει συνέχιση των μνημονίων που εφάρμοσε και πιστή εφαρμογή του Γ’ Μνημονίου, ενώ ο αρχηγός του «Ποταμιού» κ.Θοδωράκης πλειοδοτώντας υπόσχεται εφαρμογή μνημονίου και «πάση θυσία» παραμονή στην ευρωζώνη.!

Η απάντηση πρέπει να είναι καθαρή. Αποδοκιμασία των παλαιών και νέων κομμάτων του μνημονιακού τόξου. Αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Ενότητας» για αποτροπή των νέων μνημονιακών μέτρων, στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων, διαγραφή μεγαλύτερου μέρους χρέους με αναστολή πληρωμής τοκοχρεολυσίων, εθνικοποίηση των τραπεζών, παραγωγική ανασυγκρότηση, μείωση ανεργίας, κά. Όλα αυτά, δεν μπορούν να γίνουν εντός ορίων ευρώ και ευρωζώνης. Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα είναι αναγκαίο βήμα ανάκτησης της λαϊκής κυριαρχίας, εθνικού ελέγχου επί των βασικών μοχλών οικονομικής πολιτικής για προοδευτική έξοδο από την κρίση και σοσιαλιστική προοπτική.

Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα ανοίγει ελπιδοφόρες προοπτικές και οι όποιες δυσκολίες είναι προσωρινές και διαχειρήσιμες με κατάλληλη ετοιμασία. Η ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας σημαίνει άμεση δυνατότητα παροχής ρευστότητας στην οικονομία, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, ανάκτηση μεγάλου μέρους της εγχώριας αγοράς με υποκατάσταση εισαγόμενων από εγχώρια προϊόντα, αύξηση ΑΕΠ και θέσεων εργασίας, αύξηση εξαγωγών και τουρισμού, αύξηση εισροής συναλλάγματος, τόνωση εγχώριας αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, κά.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα