18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τα χθεσινά εγκαίνια των δίδυμων αθλητικών εγκαταστάσεων στη Ραφήνα φαίνεται ότι αφύπνισαν συνειδήσεις σε γειτονικούς δήμους, που είδαν να γίνονται σημαντικά βήματα προόδου στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου έστω και με τη χορηγία ιδιωτικής πρωτοβουλίας, πάντα όμως με τη συνεχή προσπάθεια της δημοτικής αρχής προς τούτο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής και Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός εκφράζουν τις απόψεις τους μέσω δελτίου τύπου και δηλώσεων, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω.   Νεκτάριος Καλαντζής δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας δήμου Παλλήνης δήλωσε για τα χθεσινά εγκαίνια:

‘’Σήμερα (χθες Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου) είναι σημαντική μέρα τόσο για την πόλη της Ραφήνας και του Πικερμίου, όσο και για την ευρύτερη Ανατολική Αττική, αφού η Διασταύρωση Ραφήνας πλέον από χώρος που πριν λίγα χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος, σήμερα με τα εγκαίνια των δύο νέων γηπέδων, όσο και τη λειτουργία του σύγχρονου Κέντρου Υγείας, αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Εκεί που το κράτος αδυνατεί ή παραμελεί τόσο την Δημόσια Υγεία, όσο και τον τομέα του Αθλητισμού, έρχεται η πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα να δώσει λύσεις. Η χορηγία του κ. Αθανασίου Μαρτίνου είναι ανεκτίμητη για την περιοχή και θα πρέπει να μας παραδειγματίσει για να δούμε από την πλευρά μας πως μπορούμε να χτίσουμε την Νέα Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Η Ανατολική Αττική, με το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, τα δύο μεγάλα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου, καθώς και τους μεγάλους οδικούς άξονες, θα πρέπει να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και προόδου, μιας και αποτελεί το καλύτερο κομμάτι της Αττικής’’ .

Σπύρος Λιβαθινός ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα:

«Η σύγκριση μεταξύ των δύο όμορων δήμων μας, του Μαραθώνα και της Ραφήνας, αποτελεί μέτρο σύγκρισης μεταξύ μιας δημοτικής αρχής (Ραφήνας-Πικερμίου) που αξιοποιεί κάθε ευκαιρία υπέρ των δημοτών της και μια άλλης (Μαραθώνα) που δείχνει πλήρη αδιαφορία, για να μη πω εγκληματική αδράνεια ακόμα και σταματώντας έργα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους δημότες εν μέσω κρίσης.

Για του λόγου το αληθές  να θυμίσω τη προσπάθεια που κάναμε με τον κ. Τσουπρά όταν ήμουν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, σε συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Παππά, να πετύχουμε ευνοϊκούς όρους για μαθητές και ευπαθείς ομάδες δημοτών με μείωση του εισιτηρίου, κάτι που είχε σχεδόν επιτευχθεί, μέχρι τη στιγμή που ο δήμαρχος κ. Ψηνάκης εμφανίστηκε στο Instagram όπως συνηθίζει, πάνω σ’ ένα λεωφορείο να πανηγυρίζει ότι προχωρά τη δημοτική συγκοινωνία, οπότε και κατέρρευσε η συμφωνία.

Σήμερα η δημοτική αρχή Ρ-Π αποδεικνύει άλλη μια φορά πως καταφέρνει να αξιοποιεί  εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρώτον γιατί φρόντισε να παραχωρηθούν στο δήμο απ’ την 1η ΥΠΕ στην οποία ανήκουν και δεύτερο κατάφερε να πετύχει την εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου για την ανακαίνισή τους ώστε να δοθούν λειτουργικές στη νεολαία του δήμου».   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα