20.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠαιχνίδια Αυτογνωσίας για μικρούς και μεγάλους !

Παιχνίδια Αυτογνωσίας για μικρούς και μεγάλους !

Καλή αρχή στη νέα χρονιά! Απολαύστε την ευγνωμοσύνη για όσα έχετε και αποφασίστε με ψυχραιμία ποιες αλλαγές επιθυμείτε. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αγαπήστε, γυμναστείτε, χαμογελάστε και διασκεδάστε με τους αγαπημένους σας. Γκρέις – Η δική σας Life Coach!

Καλησπέρα!

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς, είναι καιρός να αναρωτηθούμε τι επιθυμούμε να αλλάξουμε και τι θέλουμε να διατηρήσουμε στη ζωή μας. Η ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε, μας προσφέρει δύναμη και γαλήνη, καθιστώντας μας τυχερούς, για όλα όσα θεωρούμε δεδομένα.

Πρόταση:

Προτείνω λοιπόν, με αφορμή αυτές τις μέρες, μερικά παιχνίδια-ασκήσεις που μπορούν να φέρουν μεγάλους και μικρούς πιο κοντά και να ενισχύσουν την ευγνωμοσύνη και την αυτογνωσία μας.

  1. Λίστα Ευγνωμοσύνης

Δημιουργήστε ατομικές λίστες για όλα όσα είστε ευγνώμονες. Αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν υλικά αγαθά και αφηρημένες έννοιες όπως η υγεία και η αγάπη. Η λίστα είναι η βάση σας, η δύναμη –  που μπορεί να σας εμψυχώσει όταν τη χρειάζεστε.

Εάν γίνει ομαδικό παιχνίδι, ανταλλάξτε ανώνυμα χαρτάκια ευγνωμοσύνης και ανακατέψτε τα  μέσα σε ένα κουτί, ανταλλάσσοντας τα. Διαβάζοντας το κάθε χαρτάκι, προσπαθήστε να μαντέψετε σε ποιον ανήκει ! Είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι με θετική ενέργεια!

  1. Λίστα Αλλαγών

Κάθε άτομο μπορεί να δημιουργήσει μια προσωπική λίστα με ό,τι θέλει να αλλάξει. Αυτή η ατομική δέσμευση μπορεί να είναι οδηγός για μελλοντικές δράσεις.

Αν γίνει ομαδικό παιχνίδι, η λίστα αλλαγών γίνεται ευκαιρία για ανοιχτή επικοινωνία και κοινή δέσμευση για βελτίωση.

Επεξήγηση:

Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, αναδύεται η αλήθεια και μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε δημιουργικά για τη ζωή μας. Και όταν εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν, τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύσσουν αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση.

Καλή αρχή στη νέα χρονιά! Απολαύστε την ευγνωμοσύνη για όσα έχετε και αποφασίστε με ψυχραιμία ποιες αλλαγές επιθυμείτε. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αγαπήστε, γυμναστείτε, χαμογελάστε και διασκεδάστε με τους αγαπημένους σας.

Είμαι πάντα εδώ για να σας βοηθήσω σε ό,τι χρειάζεστε.

Καλή χρονιά !

Με αγάπη,

Γκρέις – Η δική σας Life Coach!

Γκρέις Χατζίκου
Γκρέις Χατζίκουhttp://gracechatzikou.gr
Life& Relations Coach, MA City London
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα