24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ / ΦΟΡΕΣΙΕΣ)

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ / ΦΟΡΕΣΙΕΣ)

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας Άσκηση Επιτόπιας Λαογραφικής Ανθρωπολογικής Έρευνας από το τμήμα “Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού” της Σχολής Φυσικής Αγωγής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σημαντική αυτή έρευνα διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του χοροδιδασκάλου του Συλλόγου μας κ. Νίκου Στεργίου σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή της Ειδικότητας “Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός” του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του ΕΚΠΑ, κ. Χρήστο Παπακώστα και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής.

Για τον λόγο αυτό 20 περίπου φοιτητές, με επικεφαλής τον κ. Παπακώστα,  βρέθηκαν από το πρωί της Πέμπτης στην Κερατέα, συνομίλησαν με κατοίκους, και πήραν συνεντεύξεις από μέλη του ΚΑΠΗ σχετικά με τον χορό, τα τραγούδια και γενικά την λαογραφία της περιοχής μας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Λαύριο, για μια γνωριμία με την περιοχή και το απόγευμα έγινε στον χώρο του Συλλόγου μας παρουσίαση των Παραδοσιακών Φορεσιών του Τόπου μας, Αρβανίτικης και Σαρακατσάνικης. Ακολούθησε φαγητό και γλέντι σε ταβέρνα της πόλης μας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί έκτος από το γεγονός ότι με την συγκεκριμένη έρευνα βοηθήσουμε μια ομάδα μελλοντικών δασκάλων Παραδοσιακού Χορού να συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για την δουλειά της, βοηθήσαμε σημαντικά και στην ανάδειξη της Λαογραφίας του τόπου μας.

Ο Δάσκαλος και το ΔΣ του Συλλόγου μας, νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους για την σημαντική τους βοήθεια.

— Τον κύριο Χρήστο Παπακώστα και τους φοιτητές του, που επέλεξαν την πόλη μας.

— Τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής και τον κύριο Σταύρο Ιατρού για όλη την διοργάνωση.

— Τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Πέτρο Φιλίππου

— Τον Δήμο Λαυρεωτικής

— Την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ κυρία Δήμητρα Πάλλη

— Τον πρόεδρο και τα μέλη του ΚΑΠΗ Κερατέας για την φιλοξενία

— Την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΑΤEΑΣ ΜΝΗΣΙΜΑΧΗ

— Τον κύριο Δημήτρη Ράπτη

— Την κυρία Κέλλυ Σιούτη για την φωτογραφική κάλυψη και τέλος

— Όλους τους κατοίκους της Κερατέας που μας άνοιξαν τα σπίτια τους.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα