19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΤΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.

ΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΤΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.

«Το καλό γεννάει καλό» ήταν η πρώτη ομιλία με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Με ένα τόσο αισιόδοξο μήνυμα ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των ανοιχτών ομιλιών, του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα.

Ανάμεσα σε άλλα ο διακεκριμένος σκηνοθέτης τόνισε πως η δοτικότητα είναι η πιο σημαντική αρετή. «Για να είσαι χρήσιμος στον εαυτό σου πρώτα πρέπει να είσαι στους άλλους» και αναφέρθηκε σε πολλά γνωστά πρόσωπα όπως τον Ψαραντώνη, τον οποίο θεωρεί το πιο αγνό πνεύμα που υπάρχει ανάμεσα μας, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος με την αρμονία της μουσικής του μας συνδέει με το σύμπαν.  Τον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη ο οποίος έχει πει : Όταν κάνεις το καλό αυτό πάει στους ουρανούς, αυτό τοκίζεται και σου επιστρέφει».

Λόγια όμορφα, διλήμματα προβληματισμοί όταν μιλάμε από το «πάνω πάτωμα» δηλαδή  τον ανώτερο εαυτό μας όπως τον παρομοιάζει ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης.  Ανεξάντλητη και ατέλειωτη συζήτηση έγινε για την φυσιογνωμία του μεγάλου κρητικού συγγραφέα, για τον οποίο ο Γιάννης Σμαραγδής ετοιμάζει μια ταινία μεγάλου μήκους η οποία  θα βγει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 Εδώ να σημειώσουμε ότι  μας έγινε μια μεγάλη έκπληξη,  να μοιραστούμε μαζί  κάποιες σκηνές  από την συγκεκριμένη ταινία,  ιδιαίτερη στιγμή και μεγάλη μας τιμή που πρώτοι είχαμε τη χαρά, να πάρουμε μια μικρή γεύση από το έργο του Γιάννη Σμαραγδή.

«Ότι είναι να γίνει θα γίνει αλλά εμείς, εμείς  θα ζήσουμε την κάθε μας στιγμή σαν να είναι αιώνια. Να το ζήσουμε αιώνια….”      Νίκος Καζαντζάκης 

Να σας θυμίσουμε ότι την επόμενη Τρίτη 14/2 στις 19:00 περιμένουμε τον εκδότη Γιώργο Χρονά ο οποίος θα μας μιλήσει για τον Μάνο Χατζηδάκη όπως εκείνος τον γνώρισε.

Σας περιμένουμε στην βιβλιοθήκη του Λυκείου της Νέας Μάκρης.

Με εκτίμηση για το

Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Μιλτιάδου Μαντά 22 – 19 007 Μαραθώνας

Τηλέφωνο: +30 22940 69822 |

Email: [email protected]  & [email protected] 

Website: http://www.dithema.gr/ https://www.facebook.com/DimotikoTheatroMarathona/

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα