19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Σε συνάντηση εργασίας για θέματα Ρομά παραβρέθηκε σήμερα (21/11) ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στο παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου.

Στη συνάντηση που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δήμους Χαλανδρίου, Παλλήνης, Σπάτων – Αρτέμιδος και Αχαρνών και εκπρόσωποι φορέων των Ρομά.

Στόχος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη της Εθνικής πλατφόρμας διαβούλευσης και διαλόγου για θέματα Ρομά» και υλοποιείται από το ΕΚΚΑ (ως Εθνικό Σημείο Επαφής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά) με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ (Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια 2014-2020»), είναι η ενεργοποίηση της συμμετοχής των Ρομά και των εκπροσώπων τους και η ανάπτυξη τόσο του μεταξύ τους διαλόγου, όσο και του διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς και οργανώσεις.

Κατά τη διάρκεια της 1ης Τοπικής Συνάντησης Εργασίας για τη Βορειοανατολική Αττική έγινε παρουσίαση του σκοπού της Εθνικής Πλατφόρμας Διαλόγου για τους Ρομά, καθώς και του πλάνου εργασίας και του προγράμματος των τοπικών συναντήσεων από τους εκπροσώπους της Ομάδας Εργασίας εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Έργου Αναστασία Ακτύπη και Αλέξανδρο Οικονόμου αντίστοιχα. Σκοπός του έργου είναι η προώθηση της διαβούλευσης και η εγκαθίδρυση μιας κουλτούρας διαλόγου ανάμεσα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, στη χάραξη, παρακολούθηση και εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής ένταξης των Ρομά, με έμφαση στα μέλη των κοινοτήτων Ρομά.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομά) από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στη διαβούλευση και τον ρόλο των διαμεσολαβητών Ρομά σε τοπικό επίπεδο.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου, δήλωσε ότι βρίσκει ιδιαίτερα θετική τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής μέχρι σήμερα έχει επιδείξει ξεχωριστό ενδιαφέρον για θέματα κοινωνικής μέριμνας. Σημείωσε δε ότι όσον αφορά για τα προβλήματα των Ρομά, θα συνεργαστεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους των Ρομά στα προγράμματα που θα προταθούν και θα εγκριθούν μετά τη διαβούλευση –διάλογο που ξεκίνησε από  τη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα