16.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATURED100 μέρες διοίκησης Τσεβά: Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου πλέει στο άγνωστο με βάρκα...

100 μέρες διοίκησης Τσεβά: Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου πλέει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Απογοητευτικός απολογισμός 100 ημερών για διοίκηση Τσεβά: Αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων, παράδοση άνευ όρων Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, στη λήθη ΜΕΒΑ Πικέρμι, έξωση βιβλιοθήκης “Marie Blanche”, προσφυγή υπαλλήλου της ΥΔΟΜ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση…

Αρνητικό πρόσημο για τις 100 μέρες διοίκησης Τσεβά:

Αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων, Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας παράδοση άνευ όρων στην κεντρική εξουσία και στους εργολάβους, ΜΕΒΑ Πικέρμι εκκρεμεί εισήγηση αναίρεσης προηγούμενης θετικής απόφασης στη Δημοτική Επιτροπή, έξωση εμβληματικής βιβλιοθήκης “Marie Blanche”, προσφυγή υπαλλήλου της ΥΔΟΜ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για αυθαίρετη μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία, συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ παρορμητικών ενεργειών που εκθέτουν τη νέα δημοτική αρχή.

Απογοητευτικός ο απολογισμός των 100 ημερών για τη νέα διοίκηση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Η λέξη απογοήτευση θεωρείται πολύ μικρή για να χωρέσει την δυσαρέσκεια όσων πίστεψαν σε μια θεαματική αλλαγή του δημοτικού σκηνικού μετά την καθαίρεση Μπουρνούς, που αποτέλεσε και το ζητούμενο της συσπείρωσης όλων εναντίον της αλαζονικής συμπεριφοράς, αναποτελεσματικής και ζημιογόνας διοίκησης, τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας του πολίτη του τέως δημάρχου .

Οι ψηφοφόροι Ραφήνας-Πικερμίου είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν μια καινοτόμα παράταξη – ομάδα εξειδικευμένων ατόμων που καθένας ξεχωριστά ήξερε και μπορούσε να φέρει όχι μόνο μια εντυπωσιακή αλλαγή στο δημοτικό σκηνικό, αλλά βάση της εξειδίκευσης ενός εκάστου μια γενική αναβάθμιση του  δήμου Ραφήνας-Πικερμίου σε κάθε επίπεδο.  Προτίμησαν όμως να υποστηρίξουν μία παράταξη που προέκυψε απ’ τη συνένωση δύο παρατάξεων Τσεβά και Ξηντάρα, που ούτε η μία, ούτε ο άλλος μπορούσε να κλείσει ψηφοδέλτιο. Αποτέλεσμα της συνένωσης αυτής, που το μόνο πλεονέκτημά της δεν ήταν η ενδελεχής γνώση διοίκησης και μεγάλων προβλημάτων της περιοχής, αλλά ότι οι υποψήφιοι προέρχονταν από ντόπιες οικογένειες, που επί χρόνια κυβερνούσαν τον τόπο, συν του ότι καθοδηγούνταν επικοινωνιακά από πρόσωπα με κομματικό πρόσημο, τα οποία έχουν λόγο και στη νέα διοίκηση Τσεβά.

Φυσικά το ενιαίο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την κα Τσεβά, δεν θα είχε καμία τύχη εκλογής, αν δεν υποστηριζόταν τη δεύτερη Κυριακή απ’ τις παρατάξεις του Ανδρέα Βασιλόπουλου και της Εμμανουέλας Τερζοπούλου, με τους οποίους η κα Τσεβά υπέγραψε προγραμματικές συμφωνίες, που φυσικά διέγραψε απ’ την επομένη της εκλογής της.

Έτσι στρογγυλοκάθισε στον δημαρχιακό θώκο η κα Τσεβά, δείχνοντας απ’ την αρχή το αληθινό της πρόσωπο που σε τίποτα δεν διαφέρει απ’ το πρόσωπο του προκατόχου και μέντορά της Μπουρνούς.

Απ’ τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της υπέγραψε ότι της ζητήθηκε απ’ τον Υπουργό και την εργολήπτρια εταιρεία και προχώρησαν τα έργα καταστροφής του Μεγάλου Ρέματος, που ονομάζονται αντιπλημμυρικά, αδειάζοντας ουσιαστικά την κα Τερζοπούλου η οποία αντιμετωπίζει υπαρξιακά προβλήματα εντός της παράταξής της.

Πανηγυρισμοί Μπουρνούς   

Η συνέχιση του αντιπλημμυρικού έργου του Μεγάλου Ρέματος, δίνει το ελεύθερο στον οραματιστή του Βαγγέλη Μπουρνούς να κομπάζει για την καταστροφή ενός μοναδικού υγροβιότοπου της περιοχής, να πανηγυρίζει για τις συνεχείς γκάφες που διαπράττει η αντικαταστάτριά του Δήμητρα Τσεβά λόγω παντελούς άγνοιας θεμάτων που καλείται να διαχειριστεί και να επιρρίπτει σε κάθε ευκαιρία ευθύνες στους συμπολίτες του ψηφοφόρους που τον καταψήφισαν, δηλώνοντας – έχουμε ιδία αντίληψη επ’ αυτού –  «ότι όλα τα έκανε σωστά. Ότι δεν έκανε κανένα λάθος» και ν’ αναμένει να επανέλθει στην εξουσία, που κατέχει ένα κακέκτυπο αντίγραφό του.

Στη λήθη η επίμαχη ΜΕΒΑ στο Πικέρμι;

Ερώτημα παραμένει γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η ανάκληση της θετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής υπέρ της κατασκευής-λειτουργίας ΜΕΒΑ στο Πικέρμι, από νέα απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά της εν λόγω δραστηριότητας όπως συμφωνήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, με σύμφωνο ακόμα και τον τέως δήμαρχο. Άραγε ξεχάστηκε ή υπάρχουν πιέσεις προς τη νέα δημοτική αρχή ώστε να προχωρήσει το έργο;

Κόλαφος για Τσεβά – Λαμπίρη το κλείσιμο της εμβληματικής βιβλιοθήκης “Marie Blanche

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η αψυχολόγητη απόφαση Τσεβά – Λαμπίρη να κλείσουν μια βιβλιοθήκη η λειτουργία της οποίας ανέβαζε σε υψηλότατο επίπεδο  το πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής. Το κλείσιμο της βιβλιοθήκης επέφερε πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας από Έλληνες και ξένους επωνύμους, προς τις κες Τσεβά – Λαμπίρη και συμπαράστασης προς την κα Τσιρώνη, κάτι που ασφαλώς δεν περίμεναν

 Ολέθριο λάθος το κλείσιμο της βιβλιοθήκης “Marie Blanche” / Σε δυσχερή θέση Τσεβά – Λαμπίρη

Manuela Mari University of Bologna: About the closure of the Marie Blanche Library (σχετικά με το κλείσιμο της βιβλιοθήκης Marie Blanche)

Απομάκρυνση αναπληρώτριας Προϊσταμένης Αυτοτελούς τμήματος Υπηρεσίας Δόμησης και Χωροταξίας δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευανθίας Κολοβού, απ’ την κα Τσεβά

Χωρίς στοιχειώδη γνώση της νομοθεσίας η κα Τσεβά απομάκρυνε την Εύα Κολοβού απ’ τη θέση της αν. προϊσταμένης αυτοτελούς τμήματος της ΥΔΟΜ, η οποία προσέφυγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση, επικαλούμενη το άρθρο 97Α που αφορά την επάρκεια της Υπηρεσίας Δόμησης και την υπουργική απόφαση του κυρίου Βορίδη περί απαγόρευσης απομάκρυνσης μηχανικών από τις ΥΔΟΜ των ΟΤΑ σε άλλες υπηρεσίες του ΟΤΑ.

Γεγονός που αξιόπιστες πληροφορίες μας λένε ότι αναμένεται η δικαίωση της κας Κολοβού, κάτι που θα επιφέρει κι άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της νέας διοίκησης Τσεβά.

Παρέμβαση Βασιλόπουλου στο Σώμα 

Και για τις δύο ως άνω περιπτώσεις ο Ανδρέας Βασιλόπουλος ρώτησε την κα Τσεβά σε συνεδρίαση του Σώματος.

Στην πρώτη – βιβλιοθήκη “Marie Blanche” – ανέλαβε ν’ απαντήσει η αρμόδια αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Λαμπίρη, εξαπολύοντας ανοίκεια επίθεση εναντίον της απούσης Νίκης Τσιρώνη υπεύθυνης της βιβλιοθήκης “Marie Blanche”

Βιβλιοθήκη “Marie Blanche”: Ακόμα μια φωνή υπέρ Τσιρώνη / Υπόλογες απέναντι στους πολίτες Τσεβά-Λαμπίρη

Στη δεύτερη – απομάκρυνση υπαλλήλου απ’ την ΥΔΟΜ – η κα Τσεβά στεγνά απάντησε ότι στο θέμα Κολοβού αναφορικά με τις παράνομες παρεμβάσεις έχει γίνει μήνυση και βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ 92-2024 ΑΠΟΦΑΣΗΣ μετακίνησης

Μ’ αυτό το ρυθμό μη σωστής αντιμετώπισης σοβαρών γεγονότων, δεν προμηνύεται καλή συνέχεια της διοίκησης Τσεβά στο μέλλον, εκτός κι αν αρχίσει να μαθαίνει τι εστί χρηστή διοίκηση, τόσο η ίδια, όσο κι οι πέριξ αυτής.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα