14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων νερού στις πυρόπληκτες περιοχές Πικερμίου και Παλλήνης

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων νερού στις πυρόπληκτες περιοχές Πικερμίου και Παλλήνης

Εντός των επιτρεπόμενων ορίων τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων στο νερό για τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου

Ύστερα από την πυρκαγιά της 20ης Ιουλίου που έπληξε περιοχές των Δήμων Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, η αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ύδρευσης των Δήμων, διενήργησε στις 25/7/2022 δειγματοληψία νερού ανθρώπινης κατανάλωσης για μικροβιολογική και χημική ανάλυση, από τις παρακάτω περιοχές:

– Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: περιοχές Διώνη, Ντράφι και Άγιος Σπυρίδωνας

– Δήμος Παλλήνης: ΔΕ Παλλήνης, ΔΕ Γέρακα και ΔΕ Ανθούσας.

Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων, που διενεργήθηκαν από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, έχουν βγει και είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Επιπλέον, η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής πρόκειται να πραγματοποιήσει και άλλες δειγματοληψίες στο Δήμο Παλλήνης, από δεξαμενές από τις οποίες δεν ήταν εφικτή η λήψη δειγμάτων, λόγω τεχνικών θεμάτων που υπήρχαν μετά την πυρκαγιά.

Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός: «Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, άμεσα διενεργήθηκαν από την υπηρεσία μας οι πρώτοι έλεγχοι για την ασφαλή κατανάλωση του νερού στις πληγείσες περιοχές. Με εντολή του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, προβαίνουμε σε όλες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες, ώστε η καθημερινότητα των κατοίκων αυτών των περιοχών να επανέλθει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα