22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔικαίωση κατοίκων Ντραφίου: Με εισαγγελική παραγγελία ο κος Μπουρνούς θα παραδώσει τα...

Δικαίωση κατοίκων Ντραφίου: Με εισαγγελική παραγγελία ο κος Μπουρνούς θα παραδώσει τα τηλεμετρικά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ

Μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος του «Δικτύου Κατοίκων Ντραφίου», για έλεγχο νομιμότητας της άρνησης του  Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για παροχή στοιχείων, εκδόθηκε Εισαγγελική Παραγγελία που υποχρεώνει τον Δήμο στην άμεση χορήγηση όλων των τηλεμετρικών στοιχείων ύδρευσης του Οικισμού Ντράφι από 5–8/08/2021

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δικτύου:

«Στο Δημοτικό δίκτυο ύδρευσης κατά το χρονικό διάστημα από την 5η μέχρι και την 8η Αυγούστου υπήρξε πρόβλημα υδροδότησης στον οικισμό Ντράφι και είχε ως αποτέλεσμα πλήθος κατοικιών να μην έχουν καθόλου νερό αυτό το διάστημα (το βράδυ της Κυριακής) ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων σε συνθήκες έξαρσης των εστιών δασικών πυρκαγιών σε παρακείμενες περιοχές της Αττικής.

Το «Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι» ζήτησε με Επιστολή στις 14.09.2021 τα τηλεμετρικά στοιχεία από 05.08.2021 έως και 08.08.2021 που καταγράφουν συνεχώς και αδιάλειπτα ανά δεκάλεπτο την παρεχόμενη υδροδότηση του οικισμού και τα οποία διαθέτει η ΕΥΔΑΠ στην Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου.

Ο Δήμος με επιστολή του στις 22.09.2021 αρνήθηκε την παροχή αυτών των στοιχείων ισχυριζόμενος ότι «δεν τεκμαίρεται το εύλογο ενδιαφέρον ούτε το έννομο συμφέρον» για την ικανοποίηση του αιτήματος του τοπικού φορέα των κατοίκων του οικισμού, που υπέστησαν επί μέρες το πρόβλημα υδροδότησης και μάλιστα σε έκτακτες συνθήκες δασικών πυρκαγιών στην Αττική.

Μάλιστα σε live συνέντευξη τοπικού ενημερωτικού μέσου, που μεταδόθηκε στις 20/2/2022, ο ίδιος ο Δήμαρχος ανέφερε δημόσια και ψευδώς ότι «τα σχετικά στοιχεία είχαν χορηγηθεί στον κ. Α. Βασιλόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο, τα οποία αυτός τα είχε ήδη γνωστοποιήσει στον τοπικό σύλλογο».

Ο ανυπόστατος ισχυρισμός που διαψεύστηκε άμεσα από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τον Δημοτικό Σύμβουλο, που ανταποκρινόμενος στο νόμιμο αίτημα των κατοίκων για διαφάνεια είχε ζητήσει με την ιδιότητα του ως αιρετού αντιπροσώπου των δημοτών να του διατεθούν γραπτώς τα τηλεμετρικά στοιχεία. Λόγω της καταστρατήγησης της Αρχής της Διαφάνειας με την άρνηση παροχής συγκεκριμένων τηλεμετρικών στοιχείων με την επίκληση δήθεν έλλειψης νομικού συμφέροντος, το «Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι» υπέβαλλε σχετικό αίτημα για έλεγχο νομιμότητας της άρνησης του Δήμου και εκδόθηκε Εισαγγελική Παραγγελία στον Δήμο που υποχρεώνει την άμεση χορήγηση των τηλεμετρικών στοιχείων από 05.08.2021 έως και 08.08.2021.

Αναμένουμε την άμεση εκτέλεση της Εισαγγελικής Παραγγελίας με παροχή των αιτουμένων στοιχείων από τον Δήμο και ελπίζουμε ότι πλέον θα γίνει κατανοητό ότι υπάρχει έννομο συμφέρον και εύλογο ενδιαφέρον τοπικών συλλόγων και κατοίκων, ώστε να απαντηθούν γραπτώς και τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα παροχής στοιχείων από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Το «Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι» θεωρεί ότι χωρίς την άμεση και αγαστή συνεργασία κατοίκων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επέλθει επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων και βελτίωση των τοπικών συνθηκών του οικισμού Ντράφι. Το Δίκτυο, όπως στα τέσσερα χρόνια δραστηριότητας του έχει πολλές φορές επιδείξει προς τον Δήμο και προς κάθε αρμόδια αρχή, ότι είναι πάντα διαθέσιμο να συνεισφέρει εφόσον η ειλικρίνεια και η διαφάνεια από πλευράς Δήμου συμβάλουν στην εμπέδωση μιας αποτελεσματικής συνεργασίας προς όφελος των κατοίκων του οικισμού Ντράφι.

Ντράφι, 28.03.2022»

ΕΙΣ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ – ΕΠΙΔΟΣΗΕΙΣ.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΑ ΕΥΔΑΠ 28-03-2022a

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα