17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΓολγοθάς για τον Πέτρο Φιλίππου τα σκουπίδια!

Γολγοθάς για τον Πέτρο Φιλίππου τα σκουπίδια!

Χρήστος Τσιγαρίδας: Επικοινωνία πάνω στα σκουπίδια επιχειρεί ο κύριος Φιλίππου

Επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών και εξυπναδικισμούς για να καλύψει την ανεπάρκειά και την έλλειψη σχεδίου του για την Πόλη επιχειρεί ο Δήμαρχος Σαρωνικού κύριος Πέτρος Φιλίππου.

Του θυμίζουμε ότι η προεκλογική περίοδος έληξε πριν από κάμποσους μήνες και ότι είναι ήδη Δήμαρχος, με ευθύνη να δίνει λύσεις και λόγο για τα πεπραγμένα του.

Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο σκοπός της παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αποκλειστικά να τιμήσουμε την ψήφο των Πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν, υπερασπιζόμενοι το συμφέρον του Δήμου.

Αυτή τη στάση ευθύνης θα κρατήσουμε σε όλη τη θητεία, αδιαφορώντας για επικοινωνιακά παιχνίδια και παρασκηνιακές συμφωνίες.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει επίσημα την αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την καθαριότητα της Πόλης, συνολικά.

Με μια απαράδεκτη εισήγηση – αιτιολόγηση των Υπηρεσιών του Δήμου, προσβλητική για τη νοημοσύνη των Δημοτικών Συμβούλων, την οποία μάλιστα διέψευσε ο ίδιος ο κ. Φιλίππου, χωρίς εισήγηση από τη Νομική Υπηρεσία για τη νομιμότητα των αποφάσεων, η οποία ευθέως αμφισβητήθηκε από Δημοτικούς Συμβούλους, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προσπάθησε να πείσει ότι ο Δήμος είναι ανίκανος να διαχειριστεί το θέμα των απορριμμάτων.

Έχοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε πλέον στα μέσα Οκτωβρίου και ο όγκος των απορριμμάτων κάθε είδους τείνει σαφώς μειούμενος σε σχέση με τη θερινή περίοδο, καθώς και τις δηλώσεις των υπαλλήλων – αρμοδίων του Δήμου, σύμφωνα με τις οποίες η κατάσταση σε σχέση με την εκρηκτική εικόνα του καλοκαιριού έχει ομαλοποιηθεί και συνυπολογίζοντας την παραλαβή και δυνατότητας χρήσης από τον Δήμο των νέων μηχανημάτων, θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι ο Δήμος είναι στη δεδομένη περίοδο ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες καθαριότητας και δεν υπάρχει λόγος να σπαταληθούν άσκοπα τα χρήματα των Δημοτών.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την αγωνία του κυρίου Φιλίππου να ξοδέψει τα χρήματα του ταμείου του Δήμου σε δύο άσκοπες απευθείας αναθέσεις, έστω κι αν του φαίνονται τα ποσά ασήμαντα.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την επιμονή του κυρίου Φιλίππου να κηρυχθεί ο Δήμος επίσημα ανίκανος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Προτείναμε και προτείνουμε, σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη, να ακολουθηθεί άλλος δρόμος, με συγκεκριμένο χρονικό και χωρικό ορίζοντα, μετά από διερεύνηση και με εμπεριστατωμένη εισήγηση – αιτιολόγηση.

Είναι ανάγκη, ο κύριος Φιλίππου να σταματήσει να κρύβεται πίσω από μειοψηφίες και πλειοψηφίες. Είναι ανάγκη να καταλάβει ότι είναι και δική του ευθύνη η συναίνεση, που δεν σημαίνει βέβαια άκριτη έγκριση των πάντων.

Είμαστε εδώ να προσφέρουμε τη συναίνεσή μας, σε οποιαδήποτε πρόταση που αποδεδειγμένα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Τόπου και των Δημοτών. Είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε και να καταλήξουμε όλοι μαζί σε ένα εφικτό σχέδιο για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, ένα σχέδιο με μακρά πνοή και ορατό αποτέλεσμα.

Για να Αλλάξουμε την Εικόνα στη Πόλη μας!

Για να δώσουμε Νέα Πνοή στον Τόπο μας!

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα