16.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟξεία αντιπαράθεση Λιβαθινού – Χατζηγιάννη με Στάμο για κοιμητήρια Μαραθώνα

Οξεία αντιπαράθεση Λιβαθινού – Χατζηγιάννη με Στάμο για κοιμητήρια Μαραθώνα

Άμεση είναι η αντίδραση των επικεφαλής της μειοψηφίας Μαραθώνα, Σπύρου Λιβαθινού της μείζονος και Νίκου Χατζηγιάννη της ελάσσονος, στην ανακοίνωση του αντιδημάρχου Μαραθώνα Χρήστου Στάμου σχετικά με τα κοιμητήρια του δήμου. Οι αποφάσεις τροποποίησης κανονισμού των κοιμητηρίων του δήμου, τονίζουν δεν παίρνονται «χωρίς Διαβούλευση, χωρίς διάλογο με τις Δημοτικές Παρατάξεις, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινοτήτων Γραμματικού και Βαρνάβα και της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, χωρίς την συμμετοχή των αρμόδιων φορέων και την κατάθεση προτάσεων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσαν οι δύο επικεφαλής:

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Την ώρα που η πατρίδα μας και ολόκληρη η παγκόσμια Κοινότητα προσπαθεί αντιμετωπίσει την σφοδρή επιδημική Κρίση, δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνα επιχειρεί να περάσει με «διά περιφοράς» Δημοτικό Συμβούλιο το ιδιαίτερα σημαντικό  θέμα της Τροποποίησης του Κανονισμού Κοιμητηρίων του Δήμου Μαραθώνος.

Χωρίς Διαβούλευση, χωρίς διάλογο με τις Δημοτικές Παρατάξειςχωρίς την σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινοτήτων Γραμματικού και Βαρνάβα και της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, χωρίς την συμμετοχή των αρμόδιων φορέων και την κατάθεση προτάσεων, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μαραθώνος, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα να ψηφίσει μέσα από τους υπολογιστές του και να λάβει απόφαση τροποποίησης του Κανονισμούάρον – άρον, μη περιμένοντας την επαναφορά στην κανονικότητα ώστε να συνέλθει κανονικά το Δημοτικό Συμβούλιο, να εκφραστούν οι απόψεις όλων, να γίνει διαλογική συζήτηση, και, τελικά να διαμορφωθεί ένας Κανονισμός Κοιμητηρίων που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και θα σέβεται τους Δημότες. Και όλα αυτά την στιγμή που μόλις πριν λίγους μήνες η Δημοτική Αρχή είχε φέρει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα την Τροποποίηση του Κανονισμού των Κοιμητηρίων, αποδεικνύοντας έτσι την πρόχειρη και επιδερμική αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Διότι από μία υπεύθυνη διοίκηση αναμένει κανείς έναν υπεύθυνο σχεδιασμό με προοπτική χρόνων και όχι μία πρόχειρη αντιμετώπιση με συνεχείς αλλαγές και τροποποιήσεις γραμμένες «στο πόδι» που να αλλάζουν και να ξαναλλάζουν κάθε τόσο και λιγάκι…

Η απόφασή μας ως επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα είναι κοινή : Ζητήσαμε σε όλους τους τόνους να αναβληθεί η συζήτηση του παραπάνω θέματος και να έρθει προς Διαβούλευση και εν τέλει προς ψήφιση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει κανονικά με δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την λήξη της περιπέτειας με τον Κορονοϊό.

Το ίδιο ζητάμε και σήμερα. Σκοπός δεν είναι σήμερα η Αντιπολίτευση και οι αντιπαραθέσεις. Σκοπός όλων μας πρέπει να είναι το συμφέρον όλων των Δημοτών και η αντιμετώπισή τους με ισότητα και ισονομία. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή μας καλεί να ψηφίσουμε έναν νέο Κανονισμό, με δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις για τους Δημότες και κατάργηση πολλών δικαιωμάτων τους, χωρίς καμία απολύτως Διαβούλευση και ενημέρωση.

Οι Δημότες όμως πρέπει να ενημερωθούν. Πρέπει να συμμετέχουν και να συγκαθορίζουν τις αποφάσεις μας.

Ο τρόπος που προσπαθεί σήμερα η Δημοτική Αρχή να περάσει «στα μουλωχτά» ένα τέτοιο σοβαρό θέμα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο διά μέσου των ηλεκτρονικών υπολογιστών και χωρίς «ζωντανές» τοποθετήσεις και ακρόαση των δημοτών, δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται.

Για μία ακόμη φορά καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναβάλει το θέμα και να το φέρει προς συζήτηση σε κανονική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μόλις τελειώσουν τα μέτρα της πανδημίας που πλήττει την χώρα.

Ζητάμε δηλαδή να ακούσει τους δημότες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να γίνει διάλογος και τοποθετήσεις, ώστε να καταρτιστεί ένας  Κανονισμός Κοιμητηρίων  δίκαιος για όλους τους Δημότες μας.

Αυτές τις ώρες αναμένουμε να επιδειχθεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα του Δήμου δεν γίνεται να λαμβάνονται «στα μουλωχτά» και ερήμην των δημοτών.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ

Επικεφαλής Δημ. Παράταξης

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

          
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Επικεφαλής Δημ. Παράταξης

«ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Χρήσιμη ενημέρωση για τα κοιμητήρια του Μαραθώνα!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα