20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Σε μία λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Δημοτικής Ενότητας Λαυρίου χθες 26-10-2016 ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, παρουσία φορέων και τοπικών παραγόντων, αλλά και πολλών γονέων και νηπίων του Δήμου μας. 

Ο νέος σταθμός έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τους όρους ασφαλείας. Πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να υποδεχτούμε τα παιδιά της Δημοτικής Ενότητας του Λαυρίου, σε ένα χώρο λειτουργικό και καλαίσθητο. Η ύπαρξη ενός τέτοιου παιδικού σταθμού, ενός χώρου αγωγής και εκπαίδευσης, αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή για νέα ζευγάρια, που μπορούν να αφήσουν σε ασφαλές μέρος τα παιδιά τους είτε πρόκειται για εργαζόμενες είτε για άνεργες μητέρες, οι  οποίες έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν εργασία, υποστηριζόμενες στη φροντίδα του παιδιού τους.

Το κτίριο, το οποίο είναι διώροφο, διαθέτει τρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, ιατρείο παιδιάτρου, μια ευρύχωρη κουζίνα, επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους, ενώ είναι δυναμικότητας 85 παιδιών.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε δήλωσε ότι: «Εγκαινιάζουμε σήμερα και γιορτάζουμε μαζί με τους γονείς των παιδιών, τη δημιουργία  ενός πραγματικά υποδειγματικού βρεφονηπιακού σταθμού, ύψιστης σημασίας για την τοπική κοινωνία του Λαυρίου. Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό ασφαλή, λειτουργικό και κτιριακά άρτιο,  ο οποίος θα εξυπηρετήσει δεκάδες οικογένειες στο Δήμο μας. Συνολικά, οι δύο σταθμοί μπορούν να ικανοποιήσουν ανάγκες 200 περίπου παιδιών. Το Λαύριο είναι από τις πρώτες πόλεις της χώρας μας, που εξαιτίας του εργατικού χαρακτήρα της, εγκαινίασε τον πρώτο σταθμό ήδη από το 1937. Αυτή τη μακρόχρονη ιστορία μας σήμερα υποστηρίζουμε και από την αρχή θέσαμε προτεραιότητά μας, την υλοποίηση της κοινωνικής πρόνοιας σε κάθε ομάδα που την έχει ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» και την Πρόεδρό του Δήμητρα Πάλλη, για το μεγάλο αγώνα που έκανε τους τελευταίους 8 μήνες, το προσωπικό του Νομικού Προσώπου, αλλά και την Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας.                                                                                                                          Τα παιδιά, αποτελούν το ελπιδοφόρο μέλλον αυτού του τόπου και κάθε επένδυση στην εκπαίδευση και τη φροντίδα τους, είναι απλώς το εφαλτήριο προώθησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτών της κοινωνίας μας.»

Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Δήμητρα Πάλλη, σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι: «Με πολλή χαρά εγκαινιάζουμε ένα σταθμό σήμερα, τον οποίο τον είχαμε απόλυτη ανάγκη, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για τα νήπια της πόλης μας. Σήμερα, ολοκληρώνεται ένας στόχος, ο οποίος μετά από ακατάπαυστη προσπάθεια 8 μηνών ολοκληρώθηκε, ώστε να βρεθούμε στον φυσικό μας χώρο χωρίς να αδικηθεί καμιά άλλη ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, που αυτό το κτίριο φιλοξένησε. Σε μια πόλη χωρίς ιδιωτικούς σταθμούς, ο ρόλος του Δήμου και του Νομικού Προσώπου στη φροντίδα των νηπίων είναι αποκλειστικός και ανεκτίμητος. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για το έργο που έχει επιτελεστεί στους σταθμούς μας και για τα κονδύλια που έχουμε φέρει στο Δήμο, μέσω του ΕΣΠΑ. Η απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση των πολιτών και των φορέων, ώστε έμπρακτα να υλοποιείται η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Τα χρήματα αυτά διοχετεύονται αποκλειστικά στον προϋπολογισμό των παιδικών σταθμών και κατ’ επέκταση επενδύονται στην υποδομή και στις παροχές των νηπίων.»

Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησε κέρασμα στους παρευρισκόμενους, ενώ υπήρχαν και ανιματέρ για την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των νηπίων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» κ. Δήμητρα Πάλλη, οι  βουλευτές κ. Θανάσης Μπούρας και κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Πελέκης, καθώς και οι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι των δύο Δημοτικών Ενοτήτων. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα