13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘ.Ο.Ρ.Π.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘ.Ο.Ρ.Π.

Ήταν όντως μια εντυπωσιακή εκδήλωση η κοπή της πίτας της εθελοντικής ομάδας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Την εκδήλωση προλόγισε η Τζωρτζίνα Λεγάκη, προϊσταμένη πολιτικής προστασίας του δήμου, η οποία ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν τη προσπάθεια των εθελοντών, που ομολογουμένως είναι πάρα πολλοί κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο, γιατί σ’ αυτή την ομάδα (ΕΘ.Ο.Ρ.Π.) όλοι οι κάτοικοι καταθέτουν τις ελπίδες τους σε όποιο απευκταίο κακό προκύψει.

 «Νιώθω πιο άνετα σκάβοντας σ’ ένα λαγούμι, είπε η προϊσταμένη της ομάδας κ. Ζέτα Μπαμπανιώτη, παρά μιλώντας στο μικρόφωνο» όταν κλήθηκε να απευθύνει ένα χαιρετισμό. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πει σκιαγραφώντας τις συνθήκες ενός εθελοντή που πιστεύει στην αποστολή του.

Με μια τέτοια πρόεδρο, που μιλά με την καρδιά της για το τι πρέπει να προσφέρει ένας εθελοντής και γνωρίζοντας τα μέλη της ομάδας που εδώ και χρόνια αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες, φωτιά – χιόνια – φιλοξενία προσφύγων πρόσφατα κλπ., δεν αμφιβάλουμε ότι η ΕΘ.Ο.Ρ.Π. με τη συμπαράσταση των αρχών του τόπου, δήμος –  αστυνομία – πυροσβεστική – λιμενικό, θα είναι πάντα εκεί που τη χρειάζονται περισσότερο, εντός και εκτός ορίων δήμου Ραφήνας-Πικερμίου όπως πάντα.

Σήμερα ωστόσο αυτή η ομάδα, όπως είπε ομιλώντας ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης, θα είναι εφοδιασμένη με όλες τις επίσημες πιστοποιήσεις, κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες εθελοντικές ομάδες, χωρίς βέβαια να αναγνωρίζεται κι εκείνων η προσφορά. Θετικό πρόσημο προσθέτει η αγαστή συνεργασία μεταξύ δημάρχου και προέδρου που έγινε ολοφάνερη με τα φιλικά πειράγματα μεταξύ τους κατά την κοπή της πίτας που ευλόγησε ο πατήρ Απόστολος του μητροπολιτκού ναού της Παντοβασίλισσας Ραφήνας και έκοψαν μαζί ο κ. Πιστικίδης κι η κ. Μπαπμπανιώτη. 

Σημείο αναφοράς η παρουσία του διοικητή της ΠΕ,ΔΥ.Δ. Αττικής υποστρατήγου ΠΣ κ. Αθανασίου Σερεντέλου, ο οποίος εξήρε το ήθος των εθελοντών και ευχήθηκε καλή συνέχεια στη νέα αυτή προσπάθεια, ενώ υποσχέθηκε κάθε βοήθεια στην εθελοντική ομάδα. Παρόντες επίσης ο διοικητής του ΑΤ Ρφήνας κ. Δημήτρης Δελτσίδης, ο Ανδρέας Κλάδης ανθυποπυραγός & εκπαιδευτής ομάδας ”Θησέας” του 12ου πυροσβεστικού σταθμού (Παλλήνη) κι ο Γιώργος Κίτσος της Π.Υ. Ν. Μάκρης. 

Χαρακτηριστικό επίσης της αγάπης που περιβάλει την όλη προσπάθεια, η μεγάλη ανταπόκριση χορηγών, ακόμα και με ιδιαίτερα προνόμια προς τα μέλη της ομάδας μέσω κάρτας ειδικών εκπτώσεων σε διάφορες επιχειρήσεις. 

Καλή αρχή λοιπόν, με την ευχή να μη αντιμετωπίσουν καμιά έκτακτη αποστολή αυτή τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα