21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΑ Κ.Υ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΑ Κ.Υ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Η κυβέρνηση μετά τη ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου και μάλιστα με το συμπαγές νούμερο των 153 βουλευτών που τη στηρίζουν, δείχνει πλέον αποφασισμένη να κάνει ριζικές, αλλά εξόχως επιβεβλημένες, αλλαγές στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) προς όφελος των πολιτών-χρηστών των υπηρεσιών της, κατά πως ορίζουν οι σημερινές ανάγκες εν μέσω αυστηρής λιτότητας.

Προς τούτο τη περασμένη Πέμπτη 12 Μαΐου, η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Χρυσάνθη Κισκήρα κάλεσε στο γραφείο της τους συντονιστές όλων των Κ.Υ. της αν. Αττικής, όπου τους ανακοίνωσε την απόφαση υλοποίησης του σχεδιασμού του τέλους του 2014, αναφερόμενη στην ενισχυμένη εφημερία δύο Κ.Υ. που θα καλύπτουν τις ανάγκες της ΝΑ & ΒΑ Αττικής αντίστοιχα, με την παράλληλη λειτουργία ωστόσο και των υπολοίπων 6 Κ.Υ.

Τα δύο Κ.Υ. που επελέγησαν είναι, το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας προς κάλυψη των αναγκών της ΝΑ Αττικής και το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου προς κάλυψη των αναγκών της ΒΑ Αττικής. Τα δύο αυτά κέντρα θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσης καθημερινά, με αρκετές ιατρικές ειδικότητες και εργαστήρια (ακτινολογικά, βιοπαθολογικά κ.α.), δυνάμενα να ανταποκριθούν στις ανάγκες εκτάκτων περιστατικών και ασθενών, πολλοί εκ των οποίων δεν θα πρέπει απαραιτήτως να στραφούν προς τις κεντρικές νοσοκομειακές μονάδες, για την ανακούφιση και των ιδίων που δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω πηγαίνοντας στα εξωτερικά ιατρεία κεντρικών μονάδων και των νοσοκομειακών ιατρών που θα εστιάζουν στα σοβαρά περιστατικά.

Παράλληλα όλα τα υπόλοιπα Κ.Υ. θα παρέχουν πρώτες βοήθειες και συνταγογράφιση, ανακουφίζοντας τα δύο ενισχυμένης εφημερίας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει ανακούφιση και στο ιατρικό προσωπικό που ταλαιπωρείτο τα μέγιστα ως σήμερα για την κάλυψη των εφημεριών.

Εντολή για την τάχιστη υλοποίηση της ως άνω απόφασης, δόθηκε απ’ την κ. Κισκήρα στον Δρ. Γεώργιο Μπέλλο συντονιστή του Κ.Υ. Κορωπίου και μέλους της διεπιστημονικής επιτροπής, να ετοιμάσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, οικονομοτεχνική μελέτη των εφημεριών, που πρόκειται να ισχύσουν απ’ τη 1η Ιουνίου.

Η κίνηση αυτή της υποδιοικητρίας της 1ης ΥΠΕ κ. Κισκήρα, αιφνιδιάζει ευχάριστα και της προσδίδει τα εύσημα, αφού μέσω αυτής (Κισκήρα) η κυβέρνηση δείχνει ότι η συνέχεια σε ότι καλό υπάρχει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και μάλιστα για την υγεία του, είναι το επιθυμητό ζητούμενο που βρίσκεται υπεράνω οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων.     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα