17.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒΡΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ!

ΒΡΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ!

Ευχάριστα νέα απ’ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής την Τετάρτη 11 Φλεβάρη, καθώς ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς ενημέρωσε ότι στα ταμεία του δήμου πρόκειται να πέσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, από οφειλές τελών της ΔΕΗ λόγω αύξησης τετραγωνικών γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ, απ’ τη ύδρευση άλλα 400 χιλιάρικα περίπου, τη πράξη εφαρμογής στη Κακή Θάλασσα 1,100 εκατ. Αυτά είναι τα καλά νέα.

Τα κακά εμπεριέχονται στην έντονο διαπληκτισμό του δημάρχου Λουκά με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σταύρο Ιατρού, ως προς τη λειτουργία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου στον οποίο προΐσταται ο δεύτερος και παρουσιάζει υποκινητικότητα, με την ευθύνη προς τούτο να απευθύνεται απ’ τον ένα στον άλλο κι από τον Ιατρού στους υπόλοιπους δημάρχους, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου.  

Λέξη τη λέξη έπεσε στο τραπέζι και το άσχετο ως προς τη διαδικασία, θέμα έλλειψης βιολογικού καθαρισμού στις νότιες περιοχές του όμορου δήμου Σαρωνικού, όπου έρπει η εντύπωση ότι ενδέχεται να παροχετευτούν στο ΚΕΛ Λαυρίου, αν υπάρξει τετελεσμένο άρνησης από την πλευρά της Ψυττάλειας,  με τον κ. Ιατρού να φέρεται κάθετα αντίθετος προς τούτο.

Άποψη που διατυπώθηκε κι από άλλους συμβούλους της δημοτικής ενότητας Κερατέας κυρίως, οι οποίοι απείλησαν να μη διανοηθεί κανείς να αυξήσει τη διατομή των σωλήνων του αποχετευτικού δικτύου που πρόκειται να συνδέσει τη δημοτική ενότητα του Αγ. Κωνσταντίνου (Καμάριζα) με το βιολογικό, που θα συνεπικουρεί στην πιθανότητα να δεχτούν και τα λύματα τμήματος του Σαρωνικού.

Αν και η πρόεδρος θεώρησε την αναφορά εκτός θέματος, εν τούτοις ο δήμαρχος είπε ότι είναι εντός θέματος καθώς συζητούσαν για τον αναπτυξιακό που ασχολείται με τα στερεά απορρίμματα. Ο κ. Λουκάς τόνισε ότι το θέμα των λυμάτων του Σαρωνικού δεν έχει συζητηθεί καθόλου, ούτε υπάρχει αίτημα προς τούτο από τον όμορο δήμο.

Απόρησε ωστόσο γιατί υπάρχει τέτοιας έντασης άρνηση, όταν ήδη ο βιολογικός του Λαυρίου δέχεται τα όμορα βυτιοφόρα λυμάτων να αδειάζουν σ’ αυτόν. Ενέργεια πολύ περισσότερο επιβαρυντική για το σύστημα απ’ ότι αν έρχονταν μέσω αποχετευτικού δικτύου.     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα