18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΓΓΙΓΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ) ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΡ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΓΓΙΓΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ) ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΡ

Μια επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας αρκεί για να καταλάβεις ότι κάτι έχει αλλάξει εκεί και μάλιστα προς το καλύτερο. Μικρές αισθητικές παρεμβάσεις, γυάλινες εσωτερικές πόρτες – βάψιμο – εξωτερικός εξωραϊσμός, δείχνουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση, ένα ξεχωριστό άγγιγμα με καλαισθησία περισσή.

Κι όταν περάσεις στο γραφείο της διοίκησης εκτός της ευχάριστης έκπληξης να αντικρίζεις πλήρως ανακαινισμένο  το χώρο, τότε καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που βρίσκεται πίσω απ’ όλα αυτά.

Βρίσκεται απλά ένα γυναικείο χέρι που το άγγιγμά του μεταμορφώνει τα πάντα γύρω του. Κι αυτό το χέρι ανήκει στη Κατερίνα Αδαμοπούλου τη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο που ανέλαβε καθήκοντα με τον ερχομό του νέου έτους και έχει μεταμορφώσει επίσης το χώρο του γραφείου της σ’ ένα λειτουργικό και καλαίσθητο χώρο, που καμιά σχέση έχει με ότι προϋπήρχε, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν το χώρο απ’ την εποχή που ιδρύθηκε ο ΟΛΡ.

Κατ’ αρχάς άλλαξε η θέση του γραφείου, που παρέμενε πάντα ίδια κόντρα στο τοίχο παρά τις αλλαγές προσώπων (πάντα άντρες φυσικά) και τοποθετήθηκε απέναντι στη μπαλκονόπορτα με θέα το λιμάνι και το γαλάζιο της θάλασσας.

Ένα καλόγουστο διαχωριστικό δημιουργεί ένα αυτόνομο χώρο για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στο μεγάλο οβάλ μοντέρνο τραπέζι και τις ασορτί καρέκλες. Ένας χώρος που σε προδιαθέτει ευχάριστα και σε κάνει να σκέπτεσαι ότι η επιλογή μιας κυρίας ως κεφαλή του οργανισμού για πρώτη φορά, ήταν πέρα για πέρα επιτυχής.

Είναι αδύνατο να μη συσχετίσουμε τη κυρία Χατζηπαράσχου που υπήρξε επικεφαλής του τότε λιμενικού ταμείου Ραφήνας, επί των ημερών της οποίας έγινε η παραχώρηση όλων των παραλιών της τότε κοινότητας στο λιμενικό ταμείο, που μετέπειτα παρέμειναν βέβαια στον ΟΛΡ, με τη κυρία Αδαμοπούλου που σήμερα προΐσταται του ΟΛΡ έχοντας μια τεράστια προίκα (παραλίες), που πασχίζει ο δήμος να επανακτήσει.

Είναι ένας αναπόφευκτος συνειρμός που ήταν αδύνατο να αποφύγουμε τον πειρασμό να μοιραστούμε μαζί με όσους από σας παρακολουθούν από χρόνια τις σχέσεις πόλης – λιμένος.      

Η Κατερίνα Αδαμοπούλου, μια δυναμική γυναικεία παρουσία πολύ γνωστή, θετικά ή αρνητικά, όπως συμβαίνει με όλα τα πρόσωπα που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης, ανέλαβε τη θέση στον ΟΛΡ με διάθεση συνεργασίας και απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας   αρμονικής συνύπαρξης λιμένος-πόλης.

Παρά ταύτα πολλά θα εξαρτηθούν κι απ’ την άλλη πλευρά που όμως ήδη υπέπεσε σε ατόπημα που ίσως στοιχίσει στη ζητούμενη αρμονία στις σχέσεις λιμένος – πόλης, κάτι που θα φανεί μελλοντικά.

Παρότι η Κατερίνα δεν είναι γηγενής ώστε να γνωρίζει τα πολλά προβλήματα ως και τα ελάχιστα προβληματάκια που υπάρχουν από χρόνια πολλά μεταξύ δήμου – λιμένος, με υπομονή και θέληση έχει κατορθώσει να ενημερωθεί σε πολλά ζητήματα ζωτικής σημασίας που δημιουργούνται στη πόλη απ’ τη λειτουργία ενός μεγάλου λιμένος όπως αυτός της Ραφήνας.

Στο σκεπτικό της κ. Αδαμοπούλου κυριαρχεί η σκέψη ότι το λιμάνι για κάθε πόλη που το φιλοξενεί είναι μοχλός ανάπτυξης. Γιατί όχι και στη Ραφήνα;

Ποια όμως είναι η Κατερίνα Αδαμοπούλου-Κουτσογιάννη;

Η Κατερίνα Αδαμοπούλου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτική από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφια διδάκτωρ στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κάνοντας διατριβή πάνω στην Ευρωπαϊκή  Διάσταση στην Εκπαίδευση. 

Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ψηφίζεται και εκλέγεται ανελλιπώς από το 1994 στο Β’ Βαθμό. Συγκεκριμένα έχει διατελέσει εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών, επικεφαλής παράταξης, Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών, Αντινομάρχης σε θέματα Διοίκησης, Οικονομίας και Οικονομικής Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικών – Ανάπτυξης, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, Αντιπρόεδρος του Υπερνομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών – Πειραιώς.

Σήμερα είναι περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, επικεφαλής (μετά τον αρχικό επικεφαλής Παύλο Χαϊκάλη) της παράταξης «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο» την οποία είχαν στηρίξει πολιτικά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στις Περιφερειακές Εκλογές Μαΐου 2014 (ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα). Παράλληλα, είχε έντονη πολιτική δράση και συμμετοχή και στην κεντρική σκηνή, κυρίως με τη ΝΔ μέχρι το 2009.

Διαθέτει στο βιογραφικό της μεγάλη επαγγελματική πορεία και εμπειρία τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα σε υψηλές θέσεις διοικητικής ευθύνης. Σε γενικότερο επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Γυναικών, τέως γενική γραμματέας του Ινστιτούτου Καταναλωτών, συμμετέχει στο Δ.Σ. της Οργάνωσης «Ελληνική Εστία». Είναι άριστη γνώστης τεσσάρων ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά). 

Είναι μητέρα 3 παιδιών.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα