22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου από τις 7 έως τις 9 το πρωί, θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει εκπονηθεί σχετικά με τη λειτουργία των πολλαπλών φαναριών της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι.

Τούτο σημαίνει ότι το φανάρι που βρίσκεται στη συμβολή της Μαραθώνος με τη οδό Βασιλείου Ξηντάρα θα τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας, ώστε να γίνει αποτίμηση της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στο κέντρο του Πικερμίου.

Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης και κινούμενα διαχωριστικά που θα καταργήσουν τις αριστερές στροφές απ’ τη Βασιλείου Ξηντάρα προς Ραφήνα και Αθήνα. Η αντίστοιχη κυκλοφορία θα εκτραπεί κατάλληλα με αντίστοιχες πινακίδες και τη τροχαία.

Η προσωρινή αυτή παρέμβαση με τον αναπρογραμματισμό των τριών άλλων φαναριών που παραμένουν στο σημείο, θα αποτιμηθεί με ειδικό λογισμικό της διεύθυνσης κυκλοφοριακού σχεδιασμού, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η επιλογή των ωρών 7 έως 9 το πρωί για τη δοκιμαστική παρέμβαση, καθώς την ώρα εκείνη παρουσιάζεται η μεγαλύτερη κυκλοφορία και οι αυξημένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας καθώς είναι η ώρα που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Οπότε κάποιες γκρίνιες που ακούστηκαν είναι εντελώς αβάσιμες, αφού πρωτεύει ο σωστός προγραμματισμός ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν αυτοκίνητα και πεζούς με τη υπάρχουσα κατάσταση, για να μη αναφερθούμε και στα πολλά τροχαία.  

Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω μελέτη, στην οποία εμπλέκονται το Υπουργείο Μεταφορών, η Τροχαία, το Α.Τ. Ραφήνας και ο δήμος, είναι έτοιμη εδώ και καιρό ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ; μετά απ’ την έντονη ενεργοποίηση και του Περιφερειακού Συμβούλου Σπύρου Πάντζα κατοίκου Καλλιτεχνούπολης Ραφήνας. 

Ωστόσο προσέκρουε σε τοπικές μικρο-διευκολύνσεις και στην αναμενόμενη(;) κωλυσιεργία του δήμου σε παρόμοιες καταστάσεις όπου θίγονται μικροσυμφέροντα δημοτών.

Πρέπει να επισημάνουμε ωστόσο ότι η νέα δημοτική αρχή φαίνεται να μη κάνει πίσω σε κάτι που θα διευκολύνει τη καθημερινότητα των πολλών, όπως οι χρήστες της Λεωφόρου Μαραθώνος, είτε είναι κάτοικοι των διαφόρων περιοχών, είτε περαστικοί (τουρίστες, επισκέπτες, ταξιδιώτες) και αυτό θα πρέπει να της πιστωθεί θετικά.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα