25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Με τον απαιτούμενο σεβασμό στη εθνική μέρα μνήμης των Ελλήνων που όρθωσαν τα στήθη απέναντι στο ναζισμό και φασισμό, θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη λευτεριά της γλυκιάς πατρίδας, τελέστηκε δοξολογία στην Παντοβασίλισσα Ραφήνας, απ’ τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη πατέρα Ιερόθεο πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και τους ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού, πατέρες Δημήτριο και Απόστολο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του Γυμνασίου Ραφήνας, κ. Γεωργία Παπαγεωργίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν, τονίζοντας  ότι δεν πρέπει να καλυφτεί απ’ το πέπλο της λησμονιάς, χωρίς να παραλείψει να το συνδέσει με τα σημερινά δεινά που περνά η πατρίδα εν μέσω της πρωτοφανούς, σε εποχή ειρήνης, κρίση που τη δοκιμάζει σκληρά.

Στη πρώτη γραμμή, ένα σκαλί κάτω απ’ το σηκό της εκκλησίας, οι γαλανόλευκες με τους σημαιοφόρους τους, προσέδωσαν την ιδιαίτερη νότα της ημέρας, με τα βλέμματα να μαγνητίζουν οι σημαιοφόροι κι οι παραστάτες του Λυκείου των Ελληνίδων και του συλλόγου Κρητών, με τις παραδοσιακές τους στολές.  

Παρόντες ο αντιδήμαρχος Ρ-Π κ. Μπουρνούς, (ο δήμαρχος παρακολούθησε τη δοξολογία στην δημοτική ενότητα Πικερμίου), ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μισοκοίλης, η αντιδήμαρχος κ. Τσεβά, οι αρχές της πόλης, ο πρόεδρος & Δ.Σ. του Ο.Λ.Ρ. κ. Ορκόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Δουβίτσας κ.α.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα