16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ…ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ…ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Θλιβερή επανάληψη, προς το χειρότερο, των δημοτικών συμβουλίων της προηγούμενης θητείας, η χθεσινή 6-10-2014) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, όπου μια χούφτα κατοίκων προσπάθησε μέσω ψυχολογικής βίας να περάσει την άποψή της περί απομάκρυνσης καθόλα νόμιμης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλφαντής εισηγητής του εν λόγω θέματος, γιουχαΐστηκε έντονα απ’ το εξαγριωμένο ακροατήριο, που δεν άκουσε αυτά που ήθελε να ακούσει, αλλά την επιστημονική αλήθεια που παρουσίασε μέσω εγγράφων ο κ. Καλφαντής.

Κι η αλήθεια αυτή είναι ότι η κεραία έχει τοποθετηθεί καθόλα νόμιμη, οι μετρήσεις του ΕΜΠ για την ακτινοβολία είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια νόμου και δεν υπάρχει καμιά πολεοδομική παράβαση του κτιρίου στο οποίο εγκαταστάθηκε.

Ακολούθησε μια ατέρμονη συζήτηση, όπου επικράτησε ακραίος λαϊκισμός από δημοτικούς συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας, με γιούχα και ανάθεμα των ακροατών σε όποιον δημοτικό σύμβουλο εξέφραζε διαφορετική γνώμη από αυτή που λανθασμένα ή όχι υποστήριζαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες που απαιτούσαν την απομάκρυνση της κεραίας.

Μεταξύ των συμβούλων που δέχτηκαν τις περισσότερες επικρίσεις, ο εισηγητής αντιδήμαρχος κ. Καλφαντής, τον οποίο ‘‘άδειασε’’ (ίσως άθελά του;) και ο δήμαρχος ο οποίος υιοθετώντας μεθόδους του μέντορά του πρώην δημάρχου παλιού δήμου Ραφήνας, νίπτοντας τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, είπε την παροιμιώδη έκτοτε φράση: «μεταξύ της υγείας των πολιτών και της επικοινωνίας, διαλέγω το πρώτο».

Σαφέστατα ωστόσο διάλεξε το δεύτερο αφού θα μπορούσε να είχε κλείσει το επί ώρες συζητούμενο θέμα απλά και μόνο δηλώνοντας ότι ο δήμος δεν μπορεί να επέμβει σε μια καθόλα νόμιμη πράξη. Αν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες επιμένουν ας απευθυνθούν οι ίδιοι στις δικαστικές αρχές.

Επίσης δριμείες επιθέσεις δέχτηκαν οι γιατροί της ελάσσονος μειοψηφίας, κυρίως ο εισηγητής κ. Μαυρουδής, ο γραμματέας του προεδρείου κ. Βασιλόπουλος και ο νεαρότατος, αλλά κατ’ εμάς πιο ειλικρινής, αντιδήμαρχος Πικερμίου κ. Γιώργος Κοκκόλης, επειδή με την καθαρότητα της νιότης του έδειξε ξεκάθαρα ότι έφριξε απ’ την εικόνα έντονου λαϊκισμού που παρουσίασαν συμβούλιο και ακροατήριο.

Τι δεν ακούστηκε: είμαστε μαζί σας να φύγει η κεραία αλλά…, να κόψει ο δήμος το νερό του σπιτιού που δέχτηκε την κεραία και άλλα τέτοια ευτράπελα, με τελευταία τη μεσοβέζικη πρόταση του δημάρχου ότι: «το δημοτικό συμβούλιο συμπαρίσταται με τη θέληση των κατοίκων να φύγει η κεραία».

Ακόμα κι οι γιατροί της μειοψηφίας υπέκυψαν στην ψυχολογική βία που επί ώρες ασκήθηκε εναντίον τους και κατέθεσαν τελικά διφορούμενη πρόταση την εξής: “Επειδή οι βλαπτικές συνέπειες της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής δεν είναι τεκμηριωμένες, προτείνουμε την απομάκρυνση της κεραίας της Καλεμκερή”. Πρόταση που ψηφίστηκε και απ’ τη συνάδελφό τους της πλειοψηφίας.

Ευτυχώς που τελικά δεν πέρασε η απαίτηση των διαμαρτυρομένων να στραφεί δικαστικά ο δήμος εναντίον της νομίμως εγκαταστημένης κεραίας  και μάλιστα να πληρώσει και δικηγόρο.     

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα