17.1 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στο 6ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα μεταξύ 15-17 Οκτωβρίου βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Κοκκόλης.

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν «Προκλήσεις και Δυσχέρειες Εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα» και ο κ. Κοκκόλης αναφέρθηκε στην ομιλία του στις προκλήσεις και τις προοπτικές που διανοίγονται μπροστά στους δήμους για το άλμα τους προς την ψηφιακή εποχή.

Ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφέρθηκε στην έλλειψη κεντρικού προγραμματισμού για τα έργα σύγκλισης των δήμων που δημιουργεί δομές διαφορετικών ταχυτήτων, ενώ σημείωσε πως το θέμα των ψηφιακών υπηρεσιών είτε γίνεται θύμα του προεκλογικού λαϊκισμού είτε είναι χαμηλής προτεραιότητας στην ατζέντα των αιρετών. 

Ο κ. Κοκκόλης παρουσίασε τη δουλειά που έχει γίνει στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου σε ότι αφορά την ανάρτηση των ανοικτών δεδομένων, καθώς ο δήμος ήταν ο πρώτος δημόσιος φορέας που ανάρτησε τόσο πολλά σύνολα δεδομένων και έλαβε συγχαρητήρια από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Ωστόσο, παρουσιάσθηκαν και οι προκλήσεις των νέων εργαλείων – ιδίως αυτών που αφορούν στη διαβούλευση. «Πρέπει να πιστοποιούνται οι χρήστες που συμμετέχουν στη διαβούλευση, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποπροσανατολίζονται οι συζητήσεις, να τυγχάνουν μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ή οι διοικήσεις να υποτάσσονται στο κλίμα που δημιουργείται και να μην χαράσσουν πολιτική. Αν ακολουθείς, δεν ηγείσαι», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κοκκόλης. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα