21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Ένα περίεργο σκηνικό διαδραματίζεται στο δήμο Σαρωνικού σχετικά με την επικείμενη κατασκευή-λειτουργία ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της αποχέτευσης του ενιαίου δήμου, που ως γνωστό έως σήμερα έχει χωριστεί στα δυο, με τις δημοτικές κοινότητες Καλυβίων και Κουβαρά να οδεύουν προς το ΚΕΛ Μαρκοπούλου και τις υπόλοιπες τρεις Παλαιά Φώκαια, Σαρωνίδα και Ανάβυσσος να οδεύουν προς Ψυττάλεια.

Λύσεις μεσοβέζικες και ανεδαφικές καθώς για τα Καλύβια έχει προβλεφθεί μικρότερος αριθμός συνδέσεων με το ΚΕΛ Μαρκοπούλου εν σχέση με αυτές που έχει ανάγκη η μεγαλύτερη δημοτική κοινότητα του ενιαίου δήμου και οι τρεις παράλιες κοινότητες εξοστρακίστηκαν οριστικά απ’ τη Ψυττάλεια και μένουν μετέωρες ως προς την αποχέτευσή τους.

Βάση αυτής της πραγματικότητας ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης αποφάσισε να λύσει οριστικά το πρόβλημα με τη κατασκευή – λειτουργία ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων και μάλιστα με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της περιφέρειας Αττικής που υποστηρίζουν το έργο.

Κι ενώ όλοι θα περίμεναν να υπάρξει γενική αποδοχή, ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής και μέχρι πρότινος δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, ξαφνιάζοντας τους πάντες ξιφουλκεί εναντίον του σχεδιασμού, επιμένοντας στη λύση Ψυττάλειας, αν κι ο ίδιος κατά βάθος τη θεωρεί χαμένη. Η επιμονή του αυτή τον έχει φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με τη Κυβέρνηση και τη Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στο Σαρωνικό, στο περίεργο παιχνίδι μπλέχτηκε κι ο όμορος δήμος Μαρκοπούλου, όπου κατ’ απαίτηση της μειοψηφίας συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της εγκατάστασης ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. 

Μια συζήτηση εκ προοιμίου αστήριχτη αφού το εν λόγω ΚΕΛ εκτός του ότι βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Σαρωνικού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης φάνηκε ότι αποτελεί διαμάχη εξουσίας του γειτονικού δήμου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, όπως αναλυτικά έχουμε περιγράψει στο σχετικό ρεπορτάζ μας ΤΟ ΚΕΛ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ … ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Σήμερα η υπόθεση παίρνει νέα διάσταση καθώς η ομάδα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχει σπάσει στα δυο, με την κ. Αθηνά Αναστασίου και την παρέα της που έχουν αποσπαστεί προς ΛΑΕ, να διαφωνούν με την κατασκευή ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων και να το θέλουν στη Γερακίνα, με τους υπόλοιπους ΣΥΡΙΖΑίους να συμφωνούν με τη λύση ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Η ομάδα των αντιΚΕΛιτών στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων προχώρησε με μαεστρία στην παραπληροφόρηση των πολιτών ανοίγοντας γραφείο το οποίο αναφέρεται ως «Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών για το Κέντρο Λυμάτων στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων», ώστε να μπερδεφτεί με την υπόσχεση του δημάρχου κ. Σωφρόνη, ο οποίος έχει αναγγείλει τη συστηματική ενημέρωση των κατοίκων κάθε δημοτικής κοινότητας ξεχωριστά με σχετικές εκδηλώσεις, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στα Καλύβια.

Προς άρση δε κάθε παρεξήγησης ο κ. Σωφρόνης εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα στη οποία αναφέρει: «Ουδεμία σχέση έχει ο Δήμος Σαρωνικού με το φερόμενο ως «Γραφείο Ενημέρωσης για το ΚΕΛ» στα Καλύβια.

Για την ενημέρωση των Δημοτών σχετικά με το μείζον ζήτημα της αποχέτευσης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, προγραμματίζει σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων σε κάθε μια από τις δημοτικές κοινότητες.

Η πρώτη εκδήλωση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στα Καλύβια, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, παραμένουν στη διάθεση των δημοτών για την παροχή έγκυρης, υπεύθυνης και τεκμηριωμένης πληροφόρησης, σχετικά με την πρόταση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής».

Ωστόσο στα τοπικά πηγαδάκια συζητιέται έντονα η στάση του κ. Φιλίππου, για τον οποίο λέγεται ότι παρότι εμμένει στη Λύση Ψυττάλειας για το παραλιακό μέτωπο του δήμου, φαίνεται να υποθάλπει την προσπάθεια της κ. Αναστασίου παρά τη διαφωνία τους ως προς τη τοποθεσία, η κ. Αναστασίου προτείνει τη κατασκευή του ΚΕΛ στη Γερακίνα, ‘’βλέποντας’’ την επαναφορά του στη διεκδίκηση του δήμου, αφού οι ελπίδες του για μια βουλευτική έδρα μειώνονται.

Όπως κι αν έχει το πράγμα γι’ άλλη μια φορά ένα ΚΕΛ γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, βλέπε ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας & Ραφήνας-Πικερμίου, αντί να εστιάζει μόνο στην ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών που ταλαιπωρούνται απ’ την έλλειψη αποχέτευσης, με υπερσύγχρονα και ασφαλή έργα.  

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα