17.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑBlue Horizon: «Μη μιλήσετε για σπρωξίματα, μόνο για φωνές» – Νέα ηχητικά...

Blue Horizon: «Μη μιλήσετε για σπρωξίματα, μόνο για φωνές» – Νέα ηχητικά ντοκουμέντα

Ο πλοίαρχος φέρεται να δίνει κατευθύνσεις στα μέλη του πληρώματος για τις καταθέσεις που θα δώσουν μετά τη δολοφονία του Αντώνη.

Κατευθύνσεις για τις καταθέσεις που θα δώσουν φαίνεται να δίνει ο πλοίαρχος στα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, λίγο μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Στα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το cretalive.gr, αποτυπώνεται ο «πυρετός» διεργασιών που επικρατεί στα τηλεφωνήματα ανάμεσα στον πλοίαρχο, τον ύπαρχο και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ενώ γίνονται αλλεπάλληλες επικοινωνίες με το Piraeus Traffic και το κέντρο ελέγχου.

Από τις συνομιλίες τους φαίνεται ότι ο καπετάνιος δε γνώριζε ως ένα χρονικό σημείο τι ακριβώς είχε συμβεί στον καταπέλτη του πλοίου κατά τον απόπλου και είναι ενδεικτικό ότι κάποια στιγμή ακούγεται να ρωτάει τον ύπαρχο, μετά από τηλεφώνημα που είχε δεχθεί, αν ξέρει κάτι περί σπρωξίματος του Αντώνη καθώς υπήρξε σχετική καταγγελία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι ο πλοίαρχος φαίνεται να δίνει κατευθύνσεις στα μέλη του πληρώματος για τις καταθέσεις που θα δώσουν. «Μη μιλήσετε για σπρωξίματα αλλά μόνον για φωνές».

«Αυτό που θα πείτε είναι ότι είχαμε αμολήσει, το πλοίο είχε σηκώσει τον καταπέλτη, τον είδαμε και ήρθε, όχι τον σπρώξαμε για φωνές. Ότι αυτός προσπάθησε να μπει μέσα κι έπεσε κάτω» λέει ο καπετάνιος.

«Ποτέ δεν λέμε τι βλέπουμε και τι ακούμε»

Σε άλλες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, μέλη του πληρώματος μιλούν μεταξύ τους σε μια προσπάθεια απ’ ό,τι φαίνεται να προλάβουν να «κουκουλώσουν» το έγκλημα που έχει μόλις συμβεί.

«Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε» λέει κάποιος απ’ το πλήρωμα. «Και εδώ, σε κανέναν παιδιά, ούτε έξω απ’ το… εντάξει; Σε κανέναν» συμπληρώνει κάποιος άλλος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα