14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔοξολογία στο Κορωπί – Χωρίς εξέδρα επισήμων η παρέλαση εις ένδειξη πένθους

Δοξολογία στο Κορωπί – Χωρίς εξέδρα επισήμων η παρέλαση εις ένδειξη πένθους

Φέτος με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, λόγω πένθους για τους αδικοχαμένους νεκρούς των Τεμπών, δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας παρευρέθηκε o Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός ανήμερα της 25ης Μαρτίου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για τον διπλό εορτασμό της ημέρας, της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης ενώ τέλος μαζί με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολύ κόσμο θαύμασαν τη νεολαία του Δήμου κατά τη διάρκεια της παρέλασης των σχολείων και των τοπικών συλλόγων.

Φέτος με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, λόγω πένθους για τους αδικοχαμένους νεκρούς των Τεμπών, δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων.

Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο κ. Αυγερινός εκφώνησε το ακόλουθο μήνυμα:

«Βρίσκομαι σήμερα μαζί σας ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές του σε όλες και όλους εσάς που σήμερα βρεθήκατε εδώ για να αποτίνετε φόρο τιμής στους προγόνους μας που άναψαν την φλόγα της ελευθερίας στην Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια.

Τιμούμε σήμερα εδώ, 202 χρόνια από την επέτειο της «έκρηξης» της Επανάστασης του Έθνους των Ελλήνων εναντίον του βάρβαρου και αιμοσταγούς οθωμανικού ζυγού, την 25η Μαρτίου 1821. Ένα καταλυτικό γεγονός που σφράγισε τη νεότερη ιστορία και αποτελεί την αφετηρία της δημιουργίας του έθνους-κράτους, μια από τις κορυφαίες στιγμές στην Ιστορία της Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Αττικής τιμά την μεγάλη Εθνική μας Επέτειο όχι μόνο μια μέρα αλλά με δεκάδες πρωτοβουλίες – πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικές ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα – με στόχο την διατήρηση της συλλογικής ιστορικής μνήμης και την μεταλαμπάδευση των αξιών, των ιδανικών και της εθνεγερσίας από γενιά σε γενιά.

Η Επέτειος των 200 χρόνων μας έδωσε την ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια νέα στοιχεία, ιστορικές μελέτες, ερευνητικά προγράμματα που δημιουργούν το υπόβαθρο για να εγκατασταθεί επιτέλους μια αφήγηση της Ιστορίας συνδεδεμένη με την καθημερινότητα.

Παιδιά και νέοι με τα μάτια γεμάτα αθανασία. Ακούν τη λέξη ελευθερία και δεν πιστεύουν στο «πολύ σύντομα». Θέλουν «τώρα». Διαβαίνουν τον δρόμο επαναστάσεων και κουβαλώντας στους ώμους την Ιστορική τους Μνήμη, κινούν για πολύ μακριά…

Αν σε κάτι τελικά μας βοηθάει το παρελθόν είναι από αυτή την αναμέτρηση να χαράξουμε και το μέλλον που μας αξίζει βάσει της μέχρι σήμερα διαδρομής μας.

Ο αγώνας των λίγων και εκλεκτών, ο αγώνας των αποφασισμένων, αυτών που πίστεψαν στο όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη λευτεριά των βαλκανικών λαών, άνοιξε το δρόμο και συνεχίζει να εμπνέει κάθε εποχή, κάθε εραστή της ελευθερίας.

Στη σημερινή Επέτειο της Επανάστασης του 1821, τασσόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων που διεκδικούν ΣΗΜΕΡΑ, με κάθε δυνατό μέσο, τη Χώρα που ονειρεύονται και που τους αξίζει!

Αυτό είναι το χρέος μας στους ένδοξους προγόνους μας, αλλά και στις νέες γενιές.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο!

Χρόνια Πολλά στον κάθε Ελεύθερο άνθρωπο σε όλη την Οικουμένη!

Για του Χριστού την Πίστη την Αγία

και της Πατρίδος την Ελευθερία!

Ζήτω η Αθάνατη Ελλάδα μας!»

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα