21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ασφάλεια των πολιτών πρώτιστο μέλημα της Δ.Σ. του ΟΛΡ Κατερίνας Αδαμοπούλου

Η ασφάλεια των πολιτών πρώτιστο μέλημα της Δ.Σ. του ΟΛΡ Κατερίνας Αδαμοπούλου

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δ.Σ. του ΟΛΡ κας Κατερίνας Αδαμοπούλου μόλις έλαβε γνώση για το πρόβλημα παρκαρίσματος στο Μπλε Λιμανάκι, μετά την δημοσιοποίηση του θέματος απ’ την ιστοσελίδα μας.

Μπανάκι στο Μπλε Λιμανάκι… με ταλαιπωρία των ΙΧ

Αν και αρχικά υπήρχαν επιφυλάξεις απ’ τους χρήστες της παραλίας, ότι μέσω έγγραφης αίτησης το έργο θ’ αργήσει λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, εν τούτοις εκ του αποτελέσματος διαψεύστηκαν, αφού το γραπτό αίτημα που κατέθεσε ο κάτοικος της περιοχής Αντρέας Σώχος, μετά και την επιτόπια αυτοψία που διενεργήθηκε απ’ το μέλος της διοίκησης του ΟΛΡ κο Αποστόλου, έγινε άμεσα αποδεκτό απ’ την κα Αδαμοπούλου.

Σήμερα 2 Αυγούστου, λίγες μέρες μετά, το πρόβλημα δεν υφίσταται αφού κλιμάκιο εργασιών του Οργανισμού ομαλοποίησε και εξάλειψε την διαφορά ύψους μεταξύ μπετόν και χώματος. Ν’ αναφερθεί το δημόσιο ευχαριστώ των λουομένων όπως αναρτήθηκε στο FB του κατοίκου της περιοχής Βασίλη Μπουρνιά:

«Άμεση και “λειτουργική” η κίνηση της Δ.Σ. του ΟΛΡ κας Αδαμοπούλου, μετά την ανάδειξη του προβλήματος από την κα Αγγελική Ραγκούση (μέσω της ενημερωτικής ιστοσελίδας Kirkinews.gr) αλλά και την τηλ. επικοινωνία του γνωστού κατοίκου της περιοχής κ. Ανδρέα Σώχου με το μέλος της διοίκησης του Οργανισμού κ. Αποστόλου».

Οφείλουμε κι εμείς ένα δημόσιο ευχαριστώ στην Δ.Σ. του ΟΛΡ, Κατερίνα Αδαμοπούλου, μια δραστήρια γυναίκα που μιλά πάντα με έργα όταν της κοινοποιείτε πρόβλημα που εμπίπτει στην υπευθυνότητα του Οργανισμού χωρίς να σταματά μόνο εκεί.

Εργασίες προστασίας των πολιτών στην ακτογραμμή   

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κα Αδαμοπούλου για να της εκφράσουμε διά ζώσης τις ευχαριστίες μας, μάθαμε ότι η δράση του Οργανισμού στην περιοχή δεν σταματά μόνο στην αποκατάσταση ασφαλούς πρόσβασης των οχημάτων στο Μπλε Λιμανάκι, αλλά συνεχίζεται με την κοπή των καμένων δέντρων που υπάρχουν στο πρανές πάνω απ’ το Μπλε Λιμανάκι, αλλά και το χώρο διέλευσης πεζών πάνω απ’ το Κόκκινο Λιμανάκι όπου υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

Όπως μας είπε η κα Αδαμοπούλου:

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου, οι καμένοι σκελετοί των δέντρων βρίσκονται στο πρανές της ακτογραμμής πάνω απ’ το Μπλε Λιμανάκι, εγκυμονώντας , τεράστιο κίνδυνο για τους λουόμενους. Ήδη συνεργία του Οργανισμού εργάζονται για την κοπή και απομάκρυνσή τους επειδή η προστασία των λουομένων είναι προτεραιότητα για μας. Εντός των ημερών ο καθαρισμός του συγκεκριμένου σημείου θα έχει ολοκληρωθεί.

Επίσης βούληση μας είναι ν’ αποκαταστήσουμε την προστασία των πολιτών ακόμα και σε δημοτική έκταση, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κατολίσθησης. Έτσι με δική μας βούληση, παρά το γεγονός ότι η έκταση παρέμβασής μας ανήκει στο δήμο, αποφασίσαμε να εμποδίσουμε την διέλευση στο κομμάτι όπου διαπιστώθηκε από ειδικούς ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατολίσθησης, με περίφραξη όπου θα υπάρχουν ταμπέλες με την αναγραφή του κινδύνου.

Το εν λόγω σημείο είναι εκεί όπου έπεσε και σκοτώθηκε δυστυχώς ένα κοριτσάκι προσπαθώντας να ξεφύγει απ’ τις φλόγες που το καταδίωκαν. Επίσης να πούμε ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία ένδειξη οποιασδήποτε αποκατάστασης απ’ τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που εφάπτονται στην ακτογραμμή παρά τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα οικόπεδά τους κατά την διάρκεια της περσινής φονικής φωτιάς.

Απ’ την μεριά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την προστασία των πολιτών γιατί αυτό επιτάσσει η συνείδησή μας._

 

Οι φωτογραφίες στο άλμπουμ του τίτλου είναι του καλού φίλου και συντοπίτη Βασίλη Μπουρνιά

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα