20.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ & ΩΡΩΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

Η ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ & ΩΡΩΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

Τα προβλήματα του Βαρνάβα και η καλύτερη δυνατή συνεργασία των Δήμων Μαραθώνα και Ωρωπού, τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που είχαν στον όμορο Δήμο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Λιβαθινός και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα (και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ) Χαρά Ασημακοπούλου, με τον αντιδήμαρχο Ωρωπού, Δημήτρη Βελτανιώτη.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με τον Δήμαρχο Ωρωπού, Θωμά Ρούσση, με τους δύο άνδρες να δεσμεύονται για τη στενή συνεργασία των δύο Δήμων, αναφορικά με την επίλυση καίριων ζητημάτων που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η Χαρά Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια που δόθηκε από τον Ωρωπό, σε στιγμές δοκιμασίας του Βαρνάβα, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, αλλά και για τη συνεργασία που απαιτείται προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα όπως οι ζημιές στα αντλιοστάσια, η λειτουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας, η διαπλάτυνση του γεφυριού στο Προσάλεσι, η  ρύθμιση της μετακίνησης των μαθητών με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

Επιγραμματικά ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

– Τα σχολεία που πρέπει να αποτελούν την κυριότερη μέριμνα και των δύο Δήμων, με τον Δήμο Ωρωπού ουδέποτε να έχει ξεχωρίσει τα 150 παιδιά του Βαρνάβα που φοιτούν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Καπανδριτίου και ουδέποτε έχει ζητήσει συνδρομή του Δήμου Μαραθώνα σε πετρέλαια κλπ.

– Την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων στα προβλήματα ύδρευσης, τα οποία δεν έφτασαν να γίνουν αντιληπτά, στον πολίτη του Βαρνάβα, ακριβώς λόγω της καλής πίστης και θέλησης από την πλευρά των γειτόνων μας.

– Τη συνεργασία της Κοινότητας Βαρνάβα με την ομάδα εθελοντισμού Καπανδριτίου σε θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς και τη διάνοιξη του δικτύου των κοινών αγροτοδασικών δρόμων προς διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων

– Συζητήθηκε εκ νέου η διαδημοτική συγκοινωνία και οι τρόποι εξεύρεσης λύσης.

– Οι κοινές προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και την ένταξη του Βαρνάβα και του Γραμματικού στην τιμολογιακή πολιτική του Ωρωπού για τα διόδια.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα