18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΥΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΥΣ

Ένα κλαδί ελιάς  ήταν το δώρο του οικοδεσπότη δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη απογόνου των Μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Ραφήνα, στο φιλοξενούμενο συνάδελφό του δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη πρόεδρο των Σαρακατσαναίων του Πεντελικού βουνού, που έγινε αντικείμενο της ευφυούς απολογίας του κ. Στεργίου που δεν ήταν προετοιμασμένος να ανταποδώσει το δώρο.

«Τελικά, είπε ο κ. Στεργίου, οι πρόσφυγες αποδεικνύεται ότι είναι πιο μπροστά από μας τους Σαρακατσαναίους και το αποδεικνύετε εσείς που μου προσφέρετε δώρο, ενώ εγώ είμαι ένα βήμα πίσω αφού δε σκέφτηκα να σας φέρω δώρο.

Άλλωστε οι πρόσφυγες αποδείχτηκαν και πιο έξυπνοι από μας αφού διάλεξαν να κατοικήσουν κοντά στη θάλασσα, ενώ εμείς κρατήσαμε τα βουνά, αφήνοντάς τους τη θάλασσα με τα κουνούπια και τα τσιμπήματα», συνέχισε γελώντας και κατέληξε:

«Επιφυλάσσομαι ωστόσο να ανταποδώσω στο ετήσιο αντάμωμα που διοργανώνεται στη  Πεντέλη. Θα σε βάλω να χορέψεις μπροστά κρατώντας τον φλάμπουρα των Σαρακατσαναίων» είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο Ρ-Π κ. Πιστικίδη.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα