22.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑ“ΜΑΡΤΙΝΕΙΟ” ΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ;

“ΜΑΡΤΙΝΕΙΟ” ΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ;

Όταν πριν χρόνια έκανα ρεπορτάζ για το Κ.Υ. Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Κερατέας και το ΚΑΠΗ Κερατέας, που κατασκευάστηκαν απ’ τον Κερατιώτη μεγάλο ευεργέτη Κώστα Πρίφτη, ένιωθα ενδόμυχα ζήλεια που ο τόπος διαμονής μου η Ραφήνα, δεν είχε παρόμοιο τέκνο-ευεργέτη.

Φαίνεται ότι κάποιες φορές οι κρυφές επιθυμίες γίνονται πραγματικότητα, αφού χρόνια μετά ένας μοναδικός άνθρωπος, ο Θανάσης Μαρτίνος, έγινε ο μεγάλος ευεργέτης της Ραφήνας, αν και δεν είναι γόνος της, με την τεράστια, εκτός όλων των άλλων ευεργετημάτων,  δωρεά, ανακαίνισης και παράδοσης ενός υπερσύγχρονου Κ.Υ. στη Ραφήνα.

Σήμερα, πρόθεση του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη είναι η ονομασία του Κ.Υ. Ραφήνας, σε “Μαρτίνειο”  K.Y. Ραφήνας. Μια πρόθεση που σίγουρα θα εκτιμηθεί θετικά από όλους τους κατοίκους του δήμου, αφού τέτοιες δωρεές σπανίζουν στην εποχή μας.

Αυτό που απομένει και θα πρέπει να δει ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, είναι η άμεση στελέχωση των δύο Κ.Υ. με προσωπικό, ώστε:

Το μεν Κ.Υ. Ραφήνας να λειτουργήσει σε 24ωρη εφημερία όπως αρμόζει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εργαστήρια και ιατρικό εξοπλισμό του.

Το δε Κ.Υ. αποκατάστασης – αποθεραπείας Κερατέας να λειτουργήσει σύμφωνα με τις κατασκευαστικές δυνατότητές του, ώστε να καλύψει το κενό που υπάρχει στο δημόσιο στον τομέα αυτό, καθώς για αποκατάσταση-αποθεραπεία στην ανατολική Αττική υπάρχει μόνο ένα ιδιωτικού χαρακτήρα, πανάκριβο για τη τσέπη ασθενών αυτής της κατηγορίας, ακόμα και προ κρίσης. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα