16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ…ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΛΛΟΙ!

Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ…ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΛΛΟΙ!

«Δεν πάνε καλά τα πράγματα!». Η φράση αυτή, αποτελεί το τελευταίο διάστημα, τη μόνιμη επωδό στον Μαραθώνα. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η παραπάνω διαπίστωση εδραιώθηκε κι επιβεβαιώθηκε, μ’ έναν τρόπο κατηγορηματικό. 7 – 8 μήνες μετά, αφ’ ότου ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, κι έχει ήδη, χαθεί η δεδηλωμένη! Γιατί, πως αλλιώς, λέγεται το γεγονός της μη ουσιαστικής πλειοψηφίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Με άλλα λόγια, δεν περνούν πλέον, θέματα που εισηγείται η Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνα. Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έλειπαν, κάποιοι άλλοι, καταψήφισαν, με αποτέλεσμα τα… κουκιά να μη βγαίνουν. Και αν, επί του παρόντος, δεν είναι και τόσο ορατό το πρόβλημα, δείχνει πάντως, σαφέστατα αυτά που έρχονται.

Σε «ανύποπτο» πρόσφατο παρελθόντα χρόνο, ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ψηνάκης, είχε πει ότι, ούτως ή άλλως, ήταν προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο «απώλειας της πλειοψηφίας». Δήλωνε όμως, παράλληλα, ότι έχοντας μαζί του, τα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, θα «ξεμπρόστιαζε» εκείνους, οι οποίοι θα καταψήφιζαν θέματα (για μικροπολιτικούς λόγους) η υλοποίηση των οποίων θα ωφελούσε τον τόπο.

Θα μου πείτε: «πόσο καλό είναι, να ξεκινάς έναν… μαραθώνιο για τον Δήμο και αντί να έχεις την ψυχολογία της ομάδας, να σκέφτεσαι και να λειτουργείς εξ’ αρχής, διχαστικά;»

Όλο αυτό δείχνει ότι δεν εμπιστεύεσαι τους συνεργάτες σου πριν τους δώσεις καν, την ευκαιρία ν’ αποδείξουν οι ίδιοι, ότι είναι… ανάξιοι της όποιας εμπιστοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Φαίνεται ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Οι «Πολίτες» ως δημοτική παράταξη, έχει… σπάσει σε δέκα κομμάτια!

Όσο μεταδίδεται το «ντόμινο» της δυσαρέσκειας και αποστασιοποίησης αιρετών συνεργατών του κ. Ψηνάκη, τόσο αναρωτιέται κανείς «πως γίνεται όλοι να είναι λάθος και ο επικεφαλής τους, να είναι ολόσωστος και αλάνθαστος;»

Κατά τα λοιπά, ομολογώ ότι προσωπικά, έχω κουραστεί από τα μισόλογα και τους διάφορους… ανώνυμους «ψιθύρους» που κάνουν λόγο για «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, από τις οποίες κάποιοι αιρετοί επωφελούνται, ενώ ο Δήμος ζημιώνεται». Όποιος έχει κάτι να δηλώσει, τον καλούμε να βγει και να το πει! Επώνυμα, με το θάρρος της γνώμης και με τα αποδειχτικά στοιχεία που υποτίθεται πως έχει στην κατοχή του, υπό μάλης

Αλλιώς, δεν υφίσταται υπόθεση, που λένε και στα Δικαστήρια.

Αναφορικά τέλος, με τα παραταξιακά προβλήματα στη Διοίκηση του Δήμου, ελπίζουμε να βρεθεί λύση. Γιατί εάν δεν βρεθεί και χαθούν άλλα 5 ολόκληρα χρόνια, ένα μόνο μας μένει ν’ αναφωνήσουμε, πριν… φουντάρουμε ηρωικά από τον Κοκκινόβραχο:

–         «Α! ρε κατακαημένε Μαραθώνα!»

 

  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα